Musíme pracovat na přesilovkách, uvědomuje si střelec vítězného gólu Petr Škatula

Petr Sobol, 09.10.2014 Orlovští hokejisté o víkendu udolali jednoho ze spolufavoritů soutěže z Kopřivnice a do nového ročníku vstoupili vítězně. Na hře ale bylo vidět, že je ještě na čem pracovat. Jednou z činností, na které orli musí přidat, jsou přesilové hry. To si uvědomuje i Petr Škatula, který návrat do Orlové okořenil vítězným gólem.

Úvodní kolo je úspěšně za vámi. Kopřivnice by měla patřit ke spolufavoritům. Je výhra o to cennější?

Je to hlavně důležitá výhra na úvod soutěže. Věděli jsme, že má přijít hodně fanoušků a nechtěli jsme je zklamat. Kopřivnice hrála velmi dobře, naopak my jsme se kombinačně hledali a ta rozehranost nám chyběla. Takže velmi těžký zápas, ale důležité jsou tři body.

Bylo vidět, že potřebujete ještě čas na sehrání. Věříte, že teď bude výkon zase o něco lepší?

Já doufám, že se naše výkony budou zvedat zápas od zápasu. V sobotu budeme chtít vítězství potvrdit a prezentovat se mnohem lepší hrou.

Na čem tento týden nejvíc pracujete?

Tréninkový plán se nijak nemění. Myslím, že to chce chvíli času, než si každý zvykne na své spoluhráče. Dnes jsou důležité přesilovky, to je jedna věc, na které musíme hodně pracovat.

Vy jste návrat do Orlové okořenil vítězným gólem. Stihl jste to oslavit?

Na oslavu nedošlo. Člověk byl po zápase tak vyčerpaný, že jsme si se Štefim dali pivko a jako hodní pánové jsme šli domů.

Jaký to byl pocit, vrátit se do Orlové a hned rozhodnout?

Já myslím, že zápas kvalitním výkonem v bráně rozhodl René Urbánek. Já jen opět věděl, kam se postavit a dát gól do prázdné brány.

Co říkáte na atmosféru?

Atmosféra byla skvělá. Spousta lidí, co víc si hokejista může na ledě přát. Jen škoda t= černé kaňky na konci, o které už se napsalo.

V sobotu vás čeká další těžký soupeř, Horní Benešov. Co udělat pro další tři body?

Určitě zlepšit kombinaci, lépe bruslit a udělat pohledný zápas s vítězným koncem.