HC Orlová pořádá bruslení pro školy a školky

Tomáš Salamon, 15.10.2014 Náš klub se snaží dostat do povědomí mládeže a z tohoto důvodu ve vlastní režii pořádá bruslení pro školy a školky. Tímto dětem dává nejen sportovní vyžití, ale snaží se i o to, aby děti nalezly cestu k hokeji.

Bruslení škol a školek náš klub nabízí od října do února. V současnosti za sebou má první hodinu, která proběhla ve čtvrtek 2.10. a sklidila úspěch. Náš autobus přijíždí ke školce či škole a přiváží děti na stadion, kde se jim na ledě pokaždé věnuje 4-6 trenérů. Děti si užijí spoustu zábavy a navíc mají zdravý pohyb. Vůbec nevadí, když nemají vlastní brusle, klub jim je zapůjčí. Po bruslení je autobus odveze zpět do školy nebo školky.

V letošním roce bruslení navštěvuje okolo sedmi set padesáti dětí ze šestnácti škol a školek z Orlové a okolí. Z orlovských jsou to ZŠ Mladí, Školní, Ke Studánce, K.Dvořáčka, Slezská a MŠ K.Dvořáčka, Na vyhlídce, Okružní, Radost a Čtyřlístek. Z Dolní Lutyně MŠ a ZŠ A.Jiráska, dále MŠ Nerad, Střed a ZŠ Komenského. Rychvald: MŠ Václav, Podlesí a Mírová.

Fotky se již brzy objeví na našem webu i facebooku.