Havířovský komplex? Ten určitě nemáme, říká David Mikšan

Petr Sobol, 29.10.2010 Orlová - Ví, jaké to je hrát za oba celky. Zkušený útočník David Mikšan v minulosti hájil barvy Havířova, v současné době patří mezi opory Orlové. V jejím dresu patřil v derby mezi nejlepší hráče, ale i on se nakonec musel sklonit před vysokou výhrou hostí. Ti tak zdolali Olejáře ve všech třech letošních duelech, z nichž dva byly v rámci přípravy. Mikšan však ví, že příště může být zase vše jinak a žádný havířovský komplex v tom určitě nevidí.

Tento článek patří k zápasu ORL - HAV 1:5

Vzhledem k vývoji utkání je pro váš tým porážka 1:5 krutá, nemyslíte?

Vzhledem k tomu, jak zápas vypadal, tak určitě je. Já jsem přesvědčený, že po dvě třetiny utkání jsme byli lepším celkem. Havířov měl také štěstí, druhý gól jsme si dali skoro sami, třetí tam Šáfovi (Dušanu Šafránkovi) někde nešťastně propadl. Potom už jsme to museli otevřít, něco zkusit, změnit. V té chvíli už je vážně jedno, jestli prohrajete 5:1 nebo dostanete o dvě branky méně. Do zápasu jsme dali maximum, ale nevyšlo to. Život jde ale dál, hokej je takový.

Jak jste sám řekl, Orlová byla aktivnější. Proč byl potom výsledek takový?

Z naší hry, kterou jsme dvě třetiny praktikovali, jsme nevytěžili žádný gól. A to byl ten hlavní rozdíl. Havířov čtyřikrát vystřelil na branku a dal z toho tři góly. My jsme v první třetině měli snad patnáct střel, kdyby nám tam z toho aspoň něco spadlo, tak by se zápas vyvíjel úplně jinak. Ale to je jen kdyby…

Zatímco Šafránek byl po třetí brance vystřídán, Vrba byl havířovským hrdinou. Myslíte si, že to mohlo zápas rozhodnout?

To ne. Byla v tom spíše naše střelecká nemohoucnost, rozdílem mezi gólmany to určitě nebylo.

Pro Orlovou to letos byla od Havířova už třetí porážka. Nemáte z nich už nějaký komplex?

Ne, to určitě ne, žádný komplex tady není. Jsme schopni porazit každý mančaft, někdy ale může přijít slabší chvilka a můžeme klidně s kýmkoliv prohrát. O žádném komplexu to ale určitě není.

Sám jste v Havířově působil. Psalo se však, že jste neodešel dvakrát v dobrém…

Já nevím, co se píše, moc to nečtu a nezajímá mě to. Já jsem ale z Havířova odešel úplně normálně. Bylo to ještě za starého vedení a vše bylo v pořádku. Pokud to ale někdo píše, tak vůbec neví, jaké byly okolnosti mého odchodu.

Na ledě se strhlo hned několik ostrých soubojů, vy jste se do nich však nezapojoval. Bylo to tím, že jste v Havířově hrával a máte tam pořád řadu kamarádů?

To vůbec ne. Já jsem se žádným soubojům určitě nevyhýbal. Nikdy jsem ale nebyl žádný rváč a tyto souboje nevyhledávám. Pokud by ale někdo měl chuť se mnou něco vyřešit, tak se k tomu taky tak postavím. (směje se)

Co vůbec říkáte souboji Ivana s Potočným?

Patřilo to k zápasu, bylo to derby. Je ale vidět, že jsme do zápasu dali maximum a toto k hokeji prostě patří.

Zápas provázela skvělá kulisa. Jak se vám v ní hrálo?

Atmosféra byla krásná. Pro lidi je určitě nádherné být na takovém zápase, je to oslava hokeje v našem kraji. Kdyby tolik chodilo na každý zápas, určitě by to bylo krásné.

Po porážce s Havířovem vás čeká zápas na ledě prvního Šumperku. Nemůže vás tato porážka nějak negativně ovlivnit?

Určitě ne. Už od pátku se zase budeme připravovat na nedělní duel v Šumperku, to bude úplně jiný a nový zápas.

Takže Havířov pouštíte z hlavy?

Už teď je po zápase, je konec a nikdo už nic nezmění.