Martin Vidlák si pochvaluje souhru s Voznicou i práci celé lajny

Tomáš Salamon, 22.10.2014 Krajská liga je soutěží amatérů. Proto jsou v ní hráči často označováni jako žabaři, rybníkáři nebo třeba vidláci. Proto když se v létě na soupisce objevil jeden Vidlák s velkým V, vyvolalo to u řady fanoušků úsměv na rtech. Jenže Martin Vidlák všem už v prvním zápase ukázal, že místo úšklebků si zaslouží respekt, když byl prvním letošním střelcem vůbec. Svým bodovým přídělem ve Studénce, kdy tři góly dal a na jeden přihrál, pak všem vyrazil dech. Proto jsme jej pro vás vyzpovídali.

Jak jste se do Orlové vůbec dostal? Proč jste se rozhodl hrát zde a ne v Porubě, kde jste dosud působil?

Do Orlové jsem přišel s cílem hrát 2.ligu. To se bohužel nepovedlo, ale věřím, že máme tým dost silný na to, abychom tam Orlovou zpět dostali.

Jak jste byl spokojený s letní přípravou v klubu?

Letní příprava bývá vždy náročná, ale myslím, že nám v sezóně hodně pomůže.

Co kluci v kabině? Znal jste někoho z dřívějška?

Kluci v kabině jsou v pohodě a je tam dobrá atmosféra. Pár kluků jsem znal z dřívějška z Poruby, takže mi to určitě pomohlo.

Začátek sezóny byl možná trochu vlažnější než se čekalo, ale zápas ve Studénce možná naznačil, že se začínáte rozjíždět. Jak to vidíte vy?

Ze začátku jsme se museli trošku sehrát, neboť jme měli pouze jedno přátelské utkání. Hned na začátek soutěže jsme měli asi dva nejtěžší soupeře, o to složitější to pro nás bylo, ale věřím že už to bude jenom lepší.

Byl váš výkon v zápase se Studénkou o tolik lepší, než v těch předchozích nebo skóre bylo dáno tím, že Studénka byla zkrátka slabší než soupeři, se kterými jste hráli předtím?

Těžko říct. Oproti Kopřivnici byli asi o něco slabší a s Horním Benešovem to nemohu srovnat, protože jsem se po pár minutách zranil. Ale náš výkon byl určitě mnohem lepší, než v předchozích zápasech, i přes některé nedostatky, které stále máme a musíme je zlepšit, ale opět nás v klíčových momentech podržel René Urbánek.

Důležité byly i tři využité přesilovky. Cvičili jste je nějak speciálně na tréninku?

Cvičili jsme je, ale pořád je co zlepšovat.

Vám se utkání mimořádně vydařilo. Hattrick plus asistence. To se vám asi nestává každý den. Jak byste svůj výkon ohodnotil?

Svůj výkon hodnotím kladně, ale jako celý tým jsme hráli dobře, což je důležité. Z hattricku mám radost, ale bude mě to taky něco stát.(směje se)

Jak velký podíl na tom mají spoluhráči v lajně? Zdá se, že vám to s Jakubem Voznicou klape...

Spoluhráči na tom mají velkou zásluhu. Při prvním gólu jsme dobře rozehráli přesilovku a já jen pak tečoval před brankou. Poté mi Jakub Voznica dvakrát předložil puk. Jednou do prázdné brány a pak mezi kruhy. Spolupráce nám sedí. Kdysi jsme spolu hrávali, tak se dobře známe a víme co od sebe čekat, ale není to jen o nás dvou. Celá lajna hrála velmi dobře.

Nyní vás čeká Bohumín, kde jste loni a předloni odehrál pár zápasů. Na co si budete muset dát pozor?

Těžko říct. Ani nevím, kdo tam letos působí. My se hlavně musíme soustředit na náš výkon a nic nepodcenit.

Do Bohumína pojede i hodně orlovských fanoušků. Jak jste spokojen s jejich podporou?

Fanoušci jsou skvělí. Doma máme obrovskou podporu a jezdí i na venkovní zápasy, což nám hodně pomáhá, takže paráda. Věřím že do Bohumína přijedou v co největším počtu a budou se domů vracet spokojeni.