První derby je tady. Orli letí pro tři body do Bohumína

Petr Sobol, 27.10.2014 Orlovské hokejisty čeká druhé venkovní utkání v řadě. Po výhře ve Studénce v úterý zajíždějí na led sousedního Bohumína. Na programu je první letošní derby, a tak se dá očekávat napjatá atmosféra nejen na ledě, ale i v hledišti.

Zápasy Orlové s Bohumínem v minulých sezonách vždy nabízely napínavou podívanou a na krajský přebor také hodně dobrou kulisu. Zejména duely v Bohumíně byly hodně napjaté. A takové by mělo být i další vzájemné měření sil.

Orli měli o víkendu volno. Do Bohumína jedou povzbuzeni výhrou ve Studénce, ve které zvítězili 6:2 a dali tak zapomenout na předešlý domácí nezdar s Horním Benešovem. Orlovští mají ze tří zápasů šest bodů a naplno by chtěli bodovat i v úterý.

To Bohumínští zatím na první úspěch čekají. Ze tří zápasů nezískali ani jeden bod a se skóre 5:18 se krčí na dně tabulky. Doma prohrál Bohumín s Rožnovem, výprask 1:8 si dovezl z Krnova a 3:7 prohrál v Kopřivnici.

Favoritem jsou tedy jednoznačně hokejisté z Orlové. Jak je ale dobře známo, v derby se papírové předpoklady mažou. A co vy, máte už program na státní svátek? Pokud ne, výlet na bohumínský stadion je ideálním řešením. Utkání začíná v 18 hodin.