"Trenér nás po druhé třetině pořádně seřval,"přiznal Vít Grepl

Tomáš Salamon, 02.11.2014 Orlovský odchovanec se v letošní sezóně dostává do spousty šancí, ale trápí se v koncovce. V Bohumíně se však trefil dvakrát a proti Rožnovu přidal další gól, takže se snad blýská na lepší časy. Po zápase se rozpovídal nejen o tom, ale celkově se snažil nalézt příčiny nepřesvědčivých výkonů našeho týmu v tomto ročníku.

V minulosti bývaly zápasy s Rožnovem jasnou záležitostí, ale letos předvádějí úplně jinou hru, než bylo zvykem. Co jste od nich čekali?

my jsme nečekali nic. Mělo to být v našich rukou. První třetinu jsme na ně měli vletět, dát dva, tři góly a pak hrát v klidu. My jsme dali jeden. Ta hra byla špatná. Šli jsme do druhé třetiny s tím, že to musíme zlepšit, ale nezlepšilo se nic. Nedařilo se nám, všechno bylo špatně.

Může vám svazovat ruce i to, že před sezónou každý čekal, že budete všechny soupeře válcovat rozdílem třídy?

Já si spíše myslím, že se na nás každý nahecuje. Podle všech informací bychom měli mít nejsilnější tým a v každém zápase jsme pasováni do role favorita, takže se na nás každý nahecuje, chce na nás udělat nějaký ten bod a podle toho to vypadá. Místo, abychom my vletěli na ně, tak jsou všichni namotivovaní a vletí na nás. Pak to dopadá tak, že se s každým trápíme.

Přesto se vám proti Rožnovu ve třetí třetině povedlo výkon zlepšit. Co se o přestávce událo, že to najednou šlo?

Trenér vletěl do šatny a trošku nám dal pokouřit. Opravdu nás hodně seřval, a tak jsme se zvedli. Ale i tak si myslím, že prvních 10 minut té třetiny bylo špatných.

Důležitý byl váš gól v přesilovce. Ale nerodil se lehce. Co se vám honilo hlavou, když vás poprvé gólman neuvěřitelným zákrokem vychytal?

Ta přesilovka byla dobře sehraná, pěkně jsme se rozestavili. Dostal jsem to na ránu z první a on to chytil no. To byla moje chyta, to prostě musím trefilt a už to měl být gól. Naštěstí se to odrazil tak, že mi to Dalibor poslal ještě jednou, ale zase jsem to trefil jen nějak pod nohy, takže to bylo se štěstím.

Vy se letos i přes spoustu šancí všeobecně na góly dost nadřete. I tentokrát jich tam mohlo spadnout mnohem víc, ale v koncovce se vám příliš nedaří. Čím si to vysvětlujete?

Nevím, proč se tak trápím. Šance byly, střely byly, ale nespadlo to tam. Nedovedu si to vysvětlit.

Přesto už jste se trefil dvakrát v Bohumíně a dnes opět. Myslíte tedy, že se blýská na lepší časy?

Doufám v to, že to tam konečně začne padat, protože se to ode mě asi i očekává. A očekává se to i od pár dalších, kterým to taky nepadá, takže doufám, že se to zlomí, protože potřebujeme, aby více hráčů dávalo góly.

Nyní vás čeká Krnov s Václavem Studeným, což bude určitě hodně těžký soupeř. Jak se na ten zápas připravíte?

Já si myslím, že úplně stejně, jako na všechny ostatní soupeře. Myslím, že není třeba vymýšlet nic extra, maximálně si řekneme, že si Vencu musíme pohlídat, protože všichni víme, jaký je to hráč. Umí udělat celý zápas, takže pro nás bude priorita zastavit Vencu.

Jak hodnotíte podporu ze strany fanoušků?

Myslím, že bylo z jejich strany vše super, jako vždy. Jen mě mrzí, že první třetinu nefandili a nechápu to. Ale zbylé dvě třetiny bylo vše v pořádku a je třeba v té podpoře pokračovat dále.