Orli letí do Krnova. Musíme pohlídat Vencu a předvést úplně jiný hokej, nabádá Marek Matějíček

Petr Sobol, 07.11.2014 Orlovští hokejisté se v minulém kole nečekaně trápili s Rožnovem, jehož odpor zlomili až v závěrečné třetině. Velký podíl na tom měl navrátilec do orlovského týmu Marek Matějíček, který vstřelil vítězný gól. Teď je před Orlovou další těžká zkouška – Krnov s Václavem Studeným.

Václav Studený byl dlouhá léta pevně spojen s Orlovou. V létě se ale cesty zkušeného útočníka a našeho klubu rozešly a „Studna“ odešel do Krnova. V jeho dresu zatím odehrál tři kola a jeho bilance je impozantní – dva góly dal, na dalších šest přihrál a po Pavlu Michálkovi je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Je proto jasné, na koho bude třeba dát si v sobotu největší pozor.

Orlová jede do Krnova v pozici třetího týmu tabulky. Vedoucí Kopřivnice má sice o tři body, ale také o jeden odehraný zápas více. Druhý Horní Benešov má, stejně jako Maroszovi svěřenci, 12 bodů. Krnovští zatím vydolovali bodů šest – za domácí výhry se Studénkou a Bohumínem. V Benešově, Kopřivnici i Rožnově vyšli bodově na prázdno.

Orlovou čeká velmi těžký a důležitý zápas, který začíná v tradičních 17 hodin. A my jsme před ním ještě vyzpovídali útočníka Marka Matějíčka, který toho hodně nahrál právě po boku Studeného. Co o něm řekl? A proč se vrátil až teď?

První zápas v Orlové a hned vítězný gól. Slušný comeback, co říkáte?

No je pravda, že jsme se dvě třetiny hodně trápili. Nešlo nám to, i když nějaké šance byly. Myslím, že bylo moc důležité, že ten druhý gól padl na začátku třetí třetiny. Pak jsme se trochu uklidnili a zápas dotáhli do vítězného konce. Samozřejmě jsem rád, že hned v prvním zápase jsem dál gól a pomohl tak týmu.

Čekali jste, že zápas s Rožnovem bude tak složitý?

Že bude těžký, jsme věděli, ale nemůžeme si dovolit podcenit žádného soupeře. Myslím, že každý se chce na nás vytáhnout. To, že se budeme takhle trápit, jsem nečekal. Nevyužili jsme šance a dělali chyby vzadu. Nemůžeme soupeřům dovolit, aby nás tolikrát přehrál a dostal se do situací 2 na 1, 3 na 2, takhle to v žádném případě hrát nejde. Výborně nás podržel Urby.

Když k nám přijel Rožnov v minulých letech, hladce jste ho přehráli. Teď to bylo trápení, čím to?

Když jsme hráli přebor před dvěma lety, byla soutěž jiná. Dnes se hodně výkonnostně srovnala. S výjimkou posledních dvou celků tabulky jsou týmy vyrovnané a je vidět i z ostatních výsledků, že gólů moc nepadá. Výsledky jsou o gól, někdy o dva.

Naskočil jste do pátého zápasu, za tu dobu se tady už vytvořil nějaký tým, oproti loňsku úplně jiný. Jaký je?

Myslím, že tým je poskládaný dobře. Je rozhodně mladší a tak dostane příležitost i řada mladých hráčů. Je teď na nás ukázat, že i v mladší sestavě jsme schopni soupeře přehrávat a ligu vyhrát. Já osobně pro to udělám maximum.

Co jste do té doby dělal?

Je to složitější. Absolvoval jsem náročnou letní přípravu s cílem hrát 2. ligu. Byl jsem osloven Karvinou, která stavěla svůj tým. Do srpna jsem se připravoval individuálně a 10. srpna skočil na led SK Karviná, kde o mě měli zájem. Jelikož už v této době bylo jasné, že v Orlové 2. liga nebude, rozhodl jsem se pro Karvinou, kde jsme měli dohodnuté všechny podmínky a vše vypadalo slibně. Bohužel nekorektní chování vedení tohoto týmu je pro mě obrovskou školou. Bohužel školné pro mě bylo příliš drahé. Více se k vedení tohoto týmu vyjadřovat nebudu, je to pro mě již uzavřená kapitola.

Jak to, že jste v Orlové nehrál hned od začátku?

S týmem Orlové trénuji již od konce září. Bohužel, trvalo více než měsíc, než se dodělaly všechny doklady nutné k tomu, abych mohl hrát za Orlovou. Tři zápasy jsem tedy sledoval jen z lavičky a nastoupit jsem mohl až nyní proti Rožnovu.

Teď vás čeká Krnov, s Václavem Studeným, se kterým jste toho loni hodně nahrál. Jak proti němu uspět?

Na Krnov se poctivě připravujeme, musíme jít zápas od zápasu s cílem udělat tři body. Do Krnova jedeme vyhrát. Je pravda, že Venca bude patřit mezi opory krnovského týmu, ale žádný hokejista sám nic neudělá. K dobré hře potřebuje, aby šlapal celý mančaft. Vencu musíme pohlídat a podat úplně jiný výkon než jsme podali doma, pak věřím, že z Krnova tři body odvezeme.

Foto: shkhodonin.cz