Dva venkovní zápasy během tří dnů. Za lídra z Kopřivnice bude hrát i Radek Bonk

Petr Sobol, 15.11.2014 Orlovské hokejisty čeká náročná série dvou venkovních zápasů v rozmezí tří dnů. V sobotu míří na led aktuálního lídra z Kopřivnice. V pondělí hrají na půdě Horního Benešova, který je našim jediným letošním přemožitelem.

Následující dny hodně napoví. Jakmile Daniel Marosz prozradil, že Orlovou trápí problémy se sestavou, míří orli na led vedoucí Kopřivnice. Tým z města Tatry dosud ztratil jen jednou a to hned na úvod soutěže u nás v Orlové. Od té doby Kopřivnice vyhrála, co mohla a díky lepšímu skóre (31:15) je první před Orlovou (27:19).

Kopřivnice si před sezonou dala ty nejvyšší ambice a jejím cílem je postup do druhé ligy. A že to myslí opravdu vážně, tak tomu nasvědčují poslední zprávy z tohoto klub. Už proti Orlové by měl nastoupit Radek Bonk, který je 19. nejproduktivnějším českým hokejistou v historii NHL, ve které v dresech Ottawy, Montrealu a Nashvillu odehrál přes 1000 zápasů. Ještě loni hrál zkušený útočník v extraligovém Třinci, se kterým v roce 2011 získal premiérový extraligový titul.

Tím ale plány lídra tabulky nekončí. Spekuluje se dokonce o příchodech Václava Varadi a Jana Peterka. V sobotu se tak na kopřivnickém ledě strhne boj o první místo v tabulce.

A do toho chce stále ještě promluvit Horní Benešov, který je s 12 body na třetím místě. Benešovští jsou také jediným týmem, který letos dokázal porazit Orlovou. Bylo to hned ve druhém kole, na orlovském ledě, kde soupeř zvítězil 4:2.

Orly tak čekají velmi náročné dny. V sobotu a pondělí je čekají velmi důležité zápasy, které by výrazně měly zahýbat s tabulkou.