Umlčíme kritiky v Uherském Hradišti?

Petr Sobol, 02.11.2010 Orlová - Sezona má za sebou první čtvrtinu a soupeři se tak na ledě od středy začnou potkávat podruhé. Olejáři to určitě rádi přivítají a rychle dají zapomenout na konec úvodní části, kde prohráli dva zápasy v řadě. Svěřenci trenéra Flašara v sobě však mají velkou sílu a všichni věříme, že ji naplno zase ukážou na ledě nováčka z Uherského Hradiště.

Tento článek patří k zápasu UHR - ORL 0:7

Právě tento soupeř otevřel na ledě Plus Oil Arény letošní sezonu. Orlovští hokejisté druholigového nováčka přejeli na plné čáře a slavili výhru 6:1, po které následovaly další povedené výsledky. V posledních zápasech tomu však bylo naopak. Olejáře poznamenala četná zranění, s čímž souvisí také nucené změny v sestavě. Když k tomu připočteme mizernou produktivitu a porážky 1:5 s Havířovem a v Šumperku, vyjde nám ne příliš povedený závěr první čtvrtiny sezony.

Na Flašaroy svěřence se začala snášet kritika, kterou však orlovští hokejisté svými výkony určitě dokážou zažehnat. Spojení dravého a šikovného mládí se zkušenými hráči, věříme, Orlovou brzy dostane ze čtvrté příčky zase výše. Na vedoucí Šumperk ztrácí Orlová jen šest bodů, Havířov je na dostřel tří bodů a Opava, další z přemožitelů Olejářů, má stejně, tedy sedmadvacet bodů.

Orlovští hokejisté ze čtrnácti duelů padli pětkrát, naopak devětkrát opouštěli led jako vítězové. A k jubilejní desáté výhře by měla vést cesta na ledě Uherského Hradiště. Nováček soutěže má na kontě pouhých jedenáct bodů a v tabulce mu patří třetí místo od spodu. Tam ho drží také fakt, že v posledních šesti zápasech nedokázal naplno bodovat.

Nejproduktivnějším hráčem z výběru trenéra Petra Sakrajdy je Michal Piluša. Hráč s extraligovými zkušenostmi byl u jediné branky Uherského Hradiště, které o víkendu padlo na domácím ledě s Přerovem vysoko 1:8. Dalšími hráči, kteří by pro orlovskou branku mohli znamenat nebezpečí, jsou Josef Mikeš či Michal Andrýsek. V brance si své místo zase drží Vlastimil Oharek.

A právě na gólmanech soupeřů v posledních dvou duelech vyhořeli Olejáři. Dvě branky za 120 minut je hrozně málo, což všichni dobře ví. A i když orlovská palebná síla bude ve středečním duelu oslabena o Marka Ivana či Petra Škatulu, měla by se prosadit a po dvou prohraných zápasech vybojovat další tři body.

Jak trenér Flašar naznačil, v posledních duelech se mu nelíbí výkony některých hráčů. Vzhledem k již zmiňovaným absencím, ke kterým se přidávají také zranění Hegegy s Tomisem, otazník pak visí nad nemocným Urbánkem, však dostanou opět větší prostor. Otázkou zůstává, kdo bude Olejářům krýt záda. Šafránek byl v obou posledních duelech střídán, v Šumperku jej více než kvalitně nahradil Gleich. Proto se dá čekat, že dostane přednost i v Uherském Hradišti, kde souboj o důležité tabulkové body startuje ve středu od 18 hodin.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Uherským Hradištěm a Orlovou u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Uherské Hradiště je kurz 4.4, na remízu je kurz 4.65, pokud věříte Orlové, vsaďte na kurz 1.45.