Orlovou čeká další těžký zápas. Jede do Rožnova

Petr Sobol, 06.12.2014 Po napínavém středečním derby s Bohumínem, ve kterém padlo celkem 15 branek, čeká orlovské hokejisty další utkání. Tentokrát na venkovním ledě – v Rožnově pod Radhoštěm.

Minulý víkend měli orlovští hokejisté volno. Zdálo se, že ušetřili síly a na Bohumín doslova vlétli. Jenže zápas se rychle zdramatizoval a rozhodoval se až v posledních minutách. Čtyři minuty před koncem vstřelil rozhodující gól na 8:7 David Vaštík.

Orli tak oslavili devátou výhru a zároveň osmé vítězství v řadě. Teď je ale čeká další těžká zkouška. Utkání šestého kola s Rožnovem naznačilo, že tým z pod Radhoště ušel za poslední období výrazným zlepšením. Už to není to mužstvo, které schytává debakl za debaklem. Naopak, na orlovském ledě to bylo ještě deset minut před koncem 2:2. Až pak se prosadili Jakub Voznica s Vítem Greplem a rozhodli o výhře 4:2.

Do Rožnova jedou orlovští hokejisté z druhého místa v tabulce. Vedoucí Kopřivnice má sice stejně bodů (27), ale také o zápas více. Pokud Maroszovi svěřenci vyhrají, vrátí se do čela. Rožnov je aktuálně čtvrtý, na kontě má 16 bodů.

Na rožnovském ledě už padl Horní Benešov nebo Studénka. Orlovou tak nečeká nic lehkého. Důležitý zápas začíná v 17 hodin.