Do Orlové přijíždí Krnov i s Václavem Studeným. Prodloužíme vítěznou sérii na deset?

Petr Sobol, 12.12.2014 í9tězná série Orlové trvá. A všichni věří, že bude pokračovat i po sobotním duelu s Krnovem. Ten na orlovský led přiveze i jednu nám velmi dobře známou tvář – Václava Studeného.

O tom, že si to o první místo v tabulce rozdá Orlová s Kopřivnicí, už není pochyb. Oba týmy mají 30 bodů a Kopřivnice je v čele jen díky lepšímu skóre. Orlová však má jeden zápas k dobru.

Orli padli ve druhém kole na domácím ledě s Horním Benešovem, od té doby si ale počínají suverénně a jejich vítězná série se po triumfu v Rožnově prodloužila na devět zápasů. Mezi nimi byl i duel v Krnově, který se proměnil v pořádné drama.

V 57. minutě srovnal Václav Studený na 6:6, krátce na to se ale trefil Vít Grepl a zajistil triumf pro orlovský tým. I nyní se dá čekat vyrovnaná partie. Krnovu se sice moc nedaří, je až pátý, na kontě má pouhé čtyři výhry a 11 bodů, ale právě osoba Studeného dává duelu významný náboj.

Zkušený útočník byl ještě v loňské sezoně neodmyslitelnou součástí a ikonou orlovského mužstva. Jenže následně došlo k určitým problémům a Studený musel z Orlové odejít. Nový domov našel právě v Krnově, ve kterém mu stačilo devět zápasů k tomu, aby se dostal do čela klubové produktivity. Na kontě má pět gólů a deset asistencí. O jeden bod méně má sedmigólový Pavel Michálek. Mezi další opory týmu patří Ondřej Pavlica, Jiří Hon či gólman Antonín Mužík.

V čele orlovské produktivity je Vít Grepl (9+5). Pronásledují ho Jakub Voznica (7+6), Martin Vidlák (8+3)David Vaštík (5+5) či Filip Štefanka (3+7). Je otázkou, koho Daniel Marosz pošle do branky. Proti Bohumínu se v kleci protočili René Urbánek s Kamilem Pavlíčkem, v Rožnově chytal Lukáš Pater.

Na koho z nich ukáže? Jak si orlovská obrana poradí se Studeným? Jak ho přivítají fanoušci? A prodlouží orli vítěznou sérii na 10 duelů v řadě? Na to odpoví duel, který startuje v sobotu v 17 hodin.

Nový bulletin

Novinkou bude také vylepšený bulletin. Najdete v něm opět spoustu zajímavostí, ale také celé barevné provedení, novou grafiku a odpovědi na otázky Reného Urbánka!