Radek Bonk? Každý hráč se dá ubránit, říká před klíčovou bitvou s Kopřivnicí Saša Hegegy

Petr Sobol, 17.12.2014 Pokud vyhrají, vybudují si v čele tabulky šestibodový náskok. V opačném případě nevyužijí dvou předešlých výher a nechají na sebe Kopřivnici dotáhnout. Orlovou v sobotu čeká možná klíčový zápas sezony. Do souboje prvního s druhým by měl zasáhnout i Radek Bonk, který má bohaté zkušenosti z NHL a ještě loni patřil k oporám extraligového Třince. Nejen na něj, ale i na dosavadní průběh sezony jsme se proto zeptali našeho obránce Saši Hegegyho.

Poslední rozhovor jsme spolu dělali po prohře s Horním Benešovem. Tehdy z vás nesálala dobrá nálad. Od té doby ale Orlová vyhrála deset zápasů v řadě a je ve vedení. Co se změnilo?

Změnilo se to, že při nás párkrát stálo štěstí. Sem tam jsme podali i dobrý výkon a taky jsme k některým třetinám přistoupili zodpovědněji…

Myslíte, že jen se stačilo sehrát? Že se na začátku sezony projevila nerozehranost a nesehranost kádru?

To si zase až tak nemyslím. Samozřejmě už se zase známe lépe než před dvěma měsíci, na druhou stranu ty výkony nejsou bůhvíjak dobré. Takže bych rozhodně neříkal, že jsme dobře sehraní.

Deset výher v řadě, navíc jedna na ledu Kopřivnice. To není špatná bilance. Souhlasíte?

Já už to říkal minule. Tento tým má na to neprohrát ve zbytku soutěže. Samozřejmě, že Kopřivnice je hodně silná, ale zápasy s ní zase snesly měřítko bližší druhé lize. To nám minule vyhovovalo, protože to byl úplně jiný zápas než proti ostatním týmům.

Myslíte si, že výkony týmu mohou jít ještě nahoru?

Určitě. Kdybychom každý hráli to, co máme, drželi si posty a soustředili se na základní věci místo gólů na zlatou helmu, tak vyhráváme s přehledem.

Ano, často vyhráváte jen těsně. Čím to?

Jak jsem řekl, často vstoupíme do zápasu laxně. Jindy naopak prvních deset minut soupeře nepustíme do hry, jenže pak si každý začne dělat, co chce a pomalu se to začne otáčet tak, že nakonec máme problém. Na druhou stranu si cením, že jsme schopni vyhrávat o gól, důležitá je výhra, ne skóre.

Dostáváte poměrně hodně branek. Snažíte se proto i nadále pracovat na defenzivě?

Abych řekl pravdu, tak nijak speciálně. Góly po individuálních chybách budou padat vždy. A ty ostatní jsou z toho, že ne všichni hrají dozadu tak, jak mají…

Patříte ke zkušenějším hráčům, v Orlové už jste toho odehrál hodně. Jak byste proto zhodnotil dosavadní průběh sezony?

Upřímně jsem to čekal mnohem lehčí. Téměř každý zápas byl nakonec velice těžký a nikdo nám nic nedal zadarmo.

Teď vás čeká Kopřivnice, které se v případě výhry můžete vzdálit už na 6 bodů. Zvládnete to? Bude to klíčový zápas sezony?

Jestli to zvládneme, to se uvidí v sobotu. Můžeme jen doufat, že síla soupeře nás donutí hrát pořádný hokej a ne nějakou exhibiční hru. Když budeme hrát poctivý hokej, nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát.

Zřejmě přijede i Radek Bonk. Jak se na něj připravit?

No toť otázka. Vůbec nevím, kolik hrál zápasů a jak se mu daří. Předně za ním určitě pošleme pamětníka Janka, ať mu podepíše kartičky a třeba si dá i jednu zdravotní a možná ho to trochu rozhodí. Ale každý hráč se dá ubránit, tak uvidíme.