Václav Studený: Věřím, že góly dávat umíme!

Tomáš Salamon, 02.11.2010 Ze současných hráčů, kteří oblékají náš dres je Václav Studený jedním z těch, kteří v něm působí nejdéle. Před sezonou se o něm dokonce mluvilo i o jako možném kapitánovi. Dnes se rozpovídal o zápase v Šumperku.

Včera jste padli na půdě lídra tabulky, v čem spočíval úspěch draků?

Šumperk hrál od začátku velice dobře, aktivně, důrazně a velice sebevědomě. Šli jasně za vítězstvím. Nám se nepodařilo ten nápor v první třetině ustát a inkasovali jsme dvě branky. Pak už se nám jen těžko dostávalo do zápasu…

Do utkání jste vstoupili aktivně, ale nakonec převzal iniciativu soupeř. V čem to bylo?

V prvním střídání tam bylo pár situací, ze kterých mohla padnout branka, což se nestalo a pak převzali iniciativu domácí a roztočili svůj kolotoč.

V týmu Vám chybělo několik hráčů. Byla jejich absence hodně znát? Vy konkrétně jste se musel obejít bez Petra Škatuly.

Tak určitě máme pár zraněných hráčů a když jsi zraněný, tak nemůžeš tomu svému týmu pomoct a taky tým je pak bez těch zraněných jak ryba bez ploutví a hráči typu Hegegy, Škatula či distancovaný Ivan jsou hodně platní a na výkonu týmu tyhle ztráty jsou znát.

Máte za sebou přesně polovinu základní části, jak zatím vidíte výkony našeho týmu a jak jste spokojen s jeho současným postavením?

4. místo po polovině základní části určitě není propadák. Sám si myslím, že nejen předváděná hra ale i výsledky půjdou ještě nahoru. Tým potřebuje nějaký čas, abychom se sehráli. Přeci jen přišlo během rozjeté sezony několik nových hráčů. Jsou to noví hráči, dobří hráči a myslím, že do týmu dobře zapadli. Hledím dopředu s velkým očekáváním, protože tým má momentálně opravdu velký potenciál a věřím, že od příštího zápasu v Uherském Hradišti začneme předvádět to, co se od nás očekává.

Jak jste zmínil, čeká Vás zápas v Uherském Hradišti. Na co si tam budete muset dát pozor?

Zápas v Hradišti určitě nebude jednoduchý, ale věřím, že od začátku zápasu budeme hrát důraznou disciplinovanou hru ze zabezpečené obrany a půjdeme s důrazem do brány a vstřelíme už konečně nějaké branky. To je prvek, který nám v posledních zápasech hodně chyběl, ale věřím, že s klukama v kabině jsme si nad tím sedli a rozebrali to a v Hradišti se přesvědčíme, že ty góly umíme dávat a přivezeme tři body.