Zápas, který může rozhodnout. Na led vedoucí Orlové míří druhá Kopřivnice

Petr Sobol, 19.12.2014 Orlová nebo Kopřivnice. Žádný jiný favorit krajského přeboru před začátkem sezony nebyl. Zatímco orli loni působili ve druhé lize, kopřivnický tým se netajil tím, že je postup o ligu výš jeho cílem. Teď na sebe oba týmy už potřetí v letošní sezoně narazí.

V obou dosavadních duelech byla úspěšnější Orlová. V úvodním kole zvítězila na domácím ledě 2:1, v Kopřivnici vyhrála 4:3. Vítězný gól vstřelil sedm minut před koncem Vít Grepl.

Kopřivnice už jiného přemožitele nepoznala, naopak Orlová padla ve druhém kole doma s Horním Benešovem. Ale právě díky lepší bilanci s týmem z města Tatry jsou svěřenci Daniela Marosze v čele tabulky. Před Kopřivnicí mají tříbodový náskok a každý si dokáže spočítat, o co se v sobotu bude hrát.

Pokud orli zvítězí, odskočí svému soupeři na rozdíl šesti bodů, který by mohl být pro zbytek sezony klíčový. Pokud ale uspějí hosté, bodově se na Orlovou dotáhnou. Kopřivnice má možná poslední šanci, jak se vrátit do hry a určitě toho bude chtít využít.

I z tohoto důvodu by do Orlové měl přijet Radek Bonk. Zkušený útočník ostřílený duely v NHL, ve které dlouhá léta oblékal dres Ottawy a následně Montrealu a Nashvillu, ještě v loňské sezoně hájil barvy extraligového Třince, následně ale ukončil kariéru. Přesto ještě brusle úplně neodložil na hřebík a vypomáhá právě Kopřivnici.

Nejen Bonk ale znamená nebezpečí. Kopřivnický tým má dostatečnou kvalitu i bez něj. Orli ale mají náskok, jsou v psychické výhodě a tu v posledním předvánočním utkání chtějí proměnit v tříbodový zisk. Orlová vyhrála už deset zápasů v řadě a tu v sobotním utkání budou chtít prodloužit. Veledůležitý zápas začíná v 17 hodin. Těšíme se na vás!