Představujeme nové logo klubu!

Tisková zpráva, 01.01.2015 Vážení fanoušci, s příchodem roku 2015 jsme si pro vás připravili jedno velké překvapení. Jak jistě víte, náš hokejový klub letos na podzim vstoupí do své 85 sezóny. Při této příležitosti na vás čeká spousta novinek a akcí, ale také jsme se rozhodli aktualizovat klubový vzhled. Již jste si mohli vybrat novou verzi dresů a nyní vám představujeme nové klubové logo.

V první řadě bychom vás chtěli seznámit s důvody, které nás ke změně klubového symbolu vedly. Sady dresů, ve kterých naši mládežníci v současnosti hrají, jsou velmi staré, často nekompletní, dresy jsou poškozené a hlavně se nedrží jednotné grafické koncepce. Obměna je již nevyhnutelná, a proto klub začal řešit výrobu nových dresů.

Vyrobit takovéto množství dresů je nesmírně nákladnou záležitostí a z tohoto důvodu bylo vypsáno výběrové řízení, na jejich zhotovitele, aby klub mohl vybrat nejlevnější variantu. U všech výrobců jsme naráželi na zásadní problém s našim starým logem. Obsahuje totiž příliš barev. Zejména hnědá barva je v něm obsažena v šestnácti odstínech. Výroba dresů se starým logem sice nebyla technologicky nemožná, ale byla by velmi nákladná. Při množství, které potřebujeme vyrobit, jsme chtěli dresy pořídit levněji, než tomu bývalo v minulosti, a bylo třeba začít hledat alternativy. Zvažovali jsme variantu zjednodušení stávajícího loga, ale nakonec jsme se při příležitosti pětaosmdesátého výročí rozhodli pro celkovou obměnu designu. Navíc jste si jistě všimli, že klub v posledních měsících vyvíjí zvýšenou aktivitu, aby si získal přízeň více lidí a nastartoval se správným směrem. V této souvislosti se často hovoří o restartu klubu a my bychom byli rádi, aby se nové logo stalo nejen klubovým symbolem, ale také symbolem nové éry klubu.

Stávající logo nám sloužilo dlouhých 13 let. Je to opravdu dlouhá doba a samozřejmě víme, že spousta z vás k němu chová blízký vztah. Bude chvíli trvat, než si na nový symbol zvyknete a chceme vám k tomu poskytnout dostatečný prostor. Přechod bude plynulý. Novými dresy s novým logem budeme v průběhu roku vybavovat všechny mládežnické kategorie a do nové sezóny v nich na led vyjedou i muži. Na staré logo ovšem nechceme úplně zanevřít. K našemu klubu patří a při různých příležitostech na něj budete stále narážet. Postupem času se určitě můžete těšit i na různé edice „retro“ suvenýrů s tímto logem.

A když jsme u suvenýrů, tak pro vás v dohledné době otevřeme fanshop s klubovými předměty. Na všech už bude nové logo a věříme, že se vám budou líbit. Příprava již finišuje, grafické návrhy jsou schváleny a předměty půjdou v nejbližších dnech do výroby.

Doufáme, že se vám nová tvář klubu bude líbit a že pod novým logem budeme společně dále psát historii. Vedení klubu.





Jak šel čas

Založení - 1948

1948-1989

1989-1994

1994-2001

U příležitosti postupu do druhé ligy bylo vytvořeno logo, které vidíte na obrázku níže. Hráči však na dresech nosili převážně městský erb.

2001-2014

2015-?