Orlovou čeká derby. V sobotu hraje na ledě Bohumína

Petr Sobol, 16.01.2015 Týdenní přestávka je u konce. Hokejisté Orlové se vrací zpět do akce a hned je čeká derby na ledě nepříjemného Bohumína. Orli mají šanci vrátit se do čela.

Orlovští hokejisté v minulém týdnu odpočívali. Měli volný los, a tak jen na dálku sledovali počínání ostatních týmů. Jelikož Kopřivnice doma porazila 9:1 Rožnov pod Radhoštěm, dostala se do čela tabulky. Má sice jeden bod náskoku, ale také o jeden odehraný zápas více.

To Bohumín, sobotní soupeř Orlové, je v tabulce na samém dně poslední. Bohumínští z 15 zápasů vyhráli jen dva, na kontě mají pouhých sedm bodů a také suverénně nejhorší skóre.

Snadná práce pro Orlovou, mohlo by se zdát. Ale pozor, zdání klame. Oba týmy se totiž velmi dobře znají a panuje mezi nimi slušná rivalita. Bohumínské není radno podceňovat. Orli to letos už dvakrát zkusili a v obou případech měli namále.

První vzájemný duel letošní sezony Orlová vyhrála 6:4, ještě deset minut před koncem to ale bylo 4:4. A domácí odveta? Bláznivá přestřelka a těsný výsledek 8:7 pro Orlovou. O třech bodech rozhodl v závěru David Vaštík.

V sobotu je třeba zabral na plné obrátky, dát si na Bohumín pozor a vytěžit tři body. Budete u toho? Zápas startuje v 18 hodin.

Kvarteto hráčů, které se z české ligy dostalo na letošní mistrovství Afriky.