Dalším ofenzivním esem je Vladimír Luka

Petr Sobol, 03.11.2010 Před časem posílil tým Orlové David Moravec. Ten ale nebyl poslední velkou posilou, která přichází do orlovských útočných řad. Už nějakou dobu po orlovském ledě kroužil VLADIMÍR LUKA, který si odbyl premiéru na ledě Uherského Hradiště. A jeho debut v dresu Olejářů snad nemohl být ani lepší. K drtivé výhře pomohl hattrickem.

Vladimír Luka se tak stává další posilou Olejářů. A právě on by měl přinést to, co orlovské řady v posledních duelech potřebovaly – góly. Odchovanec karvinského hokeje v minulosti v Orlové už působil. Během sedmadvaceti zápasů zaznamenal pětadvacet kanadských bodů, když k jedenácti trefám přidal čtrnáct asistencí. To se však psala sezony 2001/2002. Nyní má za sebou jeden zápas a tři trefy do černého.

Od svého působení v Orlové si osmadvacetiletý útočník zahrál v týmech Sarezy Ostrava, v Prostějově, Šumperku a poté naposledy v Česku za Karvinou. Tu ale v roce 2008 opustil a vydal se za hranice. Zakotvil v celku nejvyšší polské soutěže Zagłębia Sosnowiec, kde patřil mezi nejlepší hráče týmu. Letos byl dokonce nejproduktivnějším hráčem týmu. Své polské angažmá se však rozhodl ukončit a vydal se posílit už tak silnou Orlovou

O další branky už se tedy bude starat v drese Olejářů, kteří se stávají jeho novým působištěm. S Lukou se tak orlovský celek stává ještě daleko silnější a jeho ambice tak ještě vrostou. O nové útočné síle se naplno přesvědčili v Uherském Hradišti, kde se novic v orlovské sestavě blýskl hattrickem. Pokud mu to takto půjde i dále, máme se na co těšit.

Vladimír LUKA

Narozen: 7. 3. 1982
Výška/Váha: 180/83
Držení hole: pravá