Boj o další body. Orlová v sobotu hraje v Krnově

Petr Sobol, 30.01.2015 To, k čemu letošní sezona vybízela, se pomalu stává skutečností. O vítězi tabulky pravděpodobně rozhodne blížící se utkání mezi Kopřivnicí a Orlovou. Tedy pokud některý z týmů neztratí nečekaně body jinde.

Orlová s Kopřivnicí se prakticky od začátku sezony přetahují o vedení v tabulce. Oba týmy v sezoně prohrály jen dvakrát. Tým z města Tatry dvakrát podlehl Orlové, svěřenci Daniela Marosze jednou Kopřivnici a jednou Hornímu Benešovu.

Kopřivnice je sice aktuálně v tabulce první, má ale odehraný o zápas více než Orlová. Ta se proto v případě další výhry vrátí opět do čela. Učinit tak může už v sobotu, kdy zajíždí na led Krnova.

Krnovu, který v minulých sezonách okupoval přední příčky, se letos příliš nedaří. Aktuálně je předposlední, jen suverénně poslední Bohumín je na tom hůř. Krnovští mají pouhých 15 bodů, na kontě jen čtyři výhry v základní části a skóre 56:81.

V týmu našeho soupeře odehrál určitou část sezony bývalý orlovský útočník Václav Studený. Ten byl nejlepším hráčem týmu, následně ale odešel do Valašského Meziříčí. I bez něj se ale budou chtít Krnovští vytáhnout a překvapit. Orli si letí pro povinné tři body, ukořistí je? Souboj o ně začíná v sobotu v 17 hodin.