Prohlášení vedení klubu ke kontumaci zápasu s Kopřivnicí

Tomáš Salamon, 02.02.2015 Vážení fanoušci, v pátek se objevila zpráva, že náš poslední domácí zápas s Kopřivnicí, který skončil v nájezdech, byl kontumován ve prospěch druhé strany pro neopraváněný start našeho hráče. Klub se k této události mohl vyjádřit až dnes, kdy toto rozhodnutí oficiální cestou obdržel, nicméně hodlá podniknout kroky, které kontumaci ještě mohou zvrátit.

Jistě si všichni vzpomenete na předvánoční drama s Kopřivnicí, které nabídlo nádherný hokej a fanoušci mohli odejít domů spokojení i přesto, že Orli nakonec podlehli v nájezdech. Je smutné, že takto hodnotný sportovní zážitek má nyní nesportovní dohru.

Problém vznikl pro údajný neoprávněný start Jana Sznapky, který kvůli trestu nemohl hrát. Hráč skutečně nenastoupil a dokonce nebyl přítomen ani v prostorách zimního stadionu, nicméně došlo k administrativní chybě, kdy nebyl vyškrtnut z předtištěného zápisu o utkání. STK, která je povinna přezkoumávat všechny zápisy, tuto chybu odhalila a na základě tohoto zjištění rozhodla o kontumaci zápasu v poměru 0:5 ve prospěch Kopřivnice.

Rozhodnutí však zatím není definitivní. HC Orlová má možnost se odvolat, čehož také využije, jelikož hráč v utkání prokazatelně nehrál. O dalším průběhu, který se doufejme bude vyvíjet v náš prospěch, vás budeme informovat.