Kopřivnice teď musí jít stranou! Orli letí do Horního Benešova

Petr Sobol, 10.02.2015 Sobotní šlágr sezony vyzněl lépe pro Kopřivnici. Tým z města Tatry udolal Orly podruhé v řadě po nájezdech a vybudoval si náskok v čele tabulky. Aktuálně je však na pořadu dne předešlá kontumace. Na to teď ale orlovští hráči musí zapomenout a musí urvat body v Horním Benešově.

Orlová padla v Kopřivnici a každý si umí spočítat, že by náš rival musel klopýtnout, aby před sebe Orly pustil. A to je vzhledem k průběhu letošní sezony jen málo pravděpodobné. Svěřenci Daniela Marosze přesto mají šanci, že jim budou vráceny body z kontumovaného utkání 15. kola (4:5 po sn. s Kopřivnicí) a vrátí se zpět do čela tabulky.

Ať už se u zeleného stolu rozhodne jakkoliv, Orli musí myslet na středeční utkání. Jejich soupeřem totiž bud nevyzpytatelný Horní Benešov, který Orlovou už letos porazil. Bylo to hned ve druhém kole, kdy náš středeční soupeř zvítězil na našem ledě 4:2.

Následující dva duely už vyzněly lépe pro Orlovou (4:3 a 8:4), pořád je ale třeba být ve střehu. Horní Benešov je v tabulce třetí, 19 bodů za Orly, ale určitě umí potrápit. Orlovští jsou si toho vědomi a na led soupeře jedou pro tři body. Věřme, že je dovezou.