Ještě není konec, burcuje před sobotním duelem se Studénkou Vít Grepl

Petr Sobol, 13.02.2015 Orlová prohrála v Kopřivnici, následně ztratila bod v Horním Benešově a v tabulce spadla na druhé místo. Přesto je stále naděje, že se vrátí na čelo. Kopřivnice rovněž může klopýtnout, navíc je stále aktuální otázka kontumace. Proto je i před duelem se Studénkou (sobota 17:00) o co hrát.

Orli letos se Studénkou hráli třikrát a ve všech duelech vyhráli bez větších problémů. Venku vyhráli 6:2 a 5:3, doma dokonce 8:2. V sobotu se se čtvrtým týmem tabulky utkají znovu a po dvou ztrátách ví, že už nesmí zaváhat. Ještě před zápasem jsme vyzpovídali Víta Grepla.

V Horním Benešově přišla nečekaná ztráta. Věříte stále v první místo v tabulce?

Pokud nám vrátí bod, tak budeme mít stejný počet jako Kopřivnice, ale v konečné tabulce rozhodují vzájemné zápasy, a ty máme lepší.

Vedli jste 2:0, nakonec jste ale získali jen bod. Kde se zápas lámal?

To je stejná jako situace při domácím zápase, tuším, že to bylo se Studénkou, možná s Bohumínem, vedli jsme hned v prvních pěti minutách 2:0 a přestali jsme hrát. Soupeř se na nás dotáhl a najednou, jak jsme potřebovali, tak už to nešlo. K rozhodčím se nevyjadřuji, protože hlavní měl asi ježky pod paží, když měl ruce pořád roztažené!

Když jste ztratili vedení, nemohl na vás dolehnout tlak?

Když jsme ztratili vedení, tak jsme měli hrát dál, tohle byl zásadní problém.

A vůbec, neměli jste až příliš v hlavách, o co se hraje?

Myslím si, že ne, ani jsme se o tom před zápasem v šatně nebavili.

Myslíte si, že utkání mohla ovlivnit porážka v Kopřivnici, která pro vývoj sezony mohla být klíčová?

Ne, my jsme v Kopřivnici odehráli možná nejlepší utkání sezony, až na ty nešťastné nájezdy. Sice nás to stálo hodně sil, ale neovlivnilo to utkání v Benešově.

A jak se do kabiny promítla kontumace třetího zápasu s Kopřivnicí?

Nijak, akorát se Štefi vsadil s Peťou Tomisem o basu o to, jestli nám body vrátí nebo ne. My s tím nic neuděláme, takže jediné, co můžeme dělat, je to převést do vtípku. Musíme vyhrát všechny ostatní utkání. Tak či tak.

Téměř celou sezonu jste vedli tabulku, teď možná budete muset přijmout druhé místo. Je těžké se s tím vyrovnat?

Ještě není konec, tak jako jsme my klopýtli doma první zápas s Benešovem, může i Kopřivnice ztratit body a navíc se ještě rozhoduje o kontumaci.

Vraťme se ještě k zápasu v Kopřivnici, který byl vrcholem sezony. Kolik sil vám ubral?

Už jsem říkal, byl to asi nejlepší zápas sezony se skvělou kulisou, která je výjimečná i na úrovni druhé ligy. Někteří hráči nikdy před tolika diváky nehráli. Byl to velice těžký zápas. Síly jsou zpátky a v sobotu naskočíme v plné kondici.

Najdete ještě motivaci do dalších duelů? V sobotu vás čeká Studénka.

My chceme vyhrát každý zápas, motivaci nemusíme nikde hledat.