Do Orlové míří Bobři z Valmezu!

Tomáš Salamon, 05.11.2010 V sobotu šestého listopadu otočíme již šestnáctou stránku na zápasovém kalendáři. Pro tentokrát nám los přidělil Valašské Meziříčí. Po dvou porážkách v řadě se Orlům podařilo uštědřit debakl Uherskému Hradišti, ale přeci jen to nebyl ten nejvhodnější soupeř pro to, aby jednoznačně určil, zda je forma Olejářů opět zpět. Valmez bude silnějším kalibrem a nám nezbývá než sledovat, jak se naši borci s tímto soupeřem popasují.

Tento článek patří k zápasu ORL - VAL 4:0

Tento tým proti nám stál v rámci druhého kola na jeho ledě, kdy po divoké přestřelce zvítězila 6:4 Orlová. Na pěti z šesti branek se podílel Marek Ivan (3+2), který Bobry tentokrát strašit nebude, neboť z jeho trestu stále zbývají čtyři utkání. Naopak se mohou těšit na Davidy Mikšana a Moravce a Vladímíra Luku, kteří proti nim ve druhém kole nehráli a určitě nadělají jejich obraně spoustu práce. Na ledě se opět neobjeví obránci Alexand Hegegy a Petr Tomis, které stále sužují potíže s třísly. Petr Škatula se ještě zotavuje ze zranění ze zápasu s Havířovem a jeho start bude reálný až při středečním utkání.

Forma Valašského Meziříčí v posledních kolech není vůbec špatná. Na startu letošního ročníku soupeř tápal, ale poslední kola hovoří pro Valachy celkem slibně. V polovině října Meziříčí sice odjíždělo z Havířova s osmigólovým přídělem, ale pak přišla série čtyř po sobě jdoucích domácích zápasů. V nich zdolali vedoucí Šumperk (6:4), Uherské Hradiště (5:1) a po nájezdech i Hodonín (6:5). Jediný kdo soupeřův stánek vyloupil, byl v posledním kole Přerov (2:5).

Na rozdíl od Aleše Flašara má meziříčský lodivod Roman Sedlák listinu zranění čistou. Valmez tedy bude moci nabídnout to nejlepší co má. Ofenzivní statistiky ovládl Jan Matějný (8+16), který si v Orlové před dvěma lety vyzkoušel měsíční hostování. Tehdy nenadchl, ale letos zažívá svou nejlepší sezonu. Ať už se do branky postaví kterýkoliv z orlovských gólmanů, na pozoru se bude muset mít před Lukášem Baculem, který má na svém kontě patnáct branek a osm asistencí. Deset branek letos už dokázal nastřílet Lukáš Bokroš (10+7) a slušný gólový příspěvek mají na svém kontě i Kostelňák (6), Balga (5) a Martiník s M. Vargou (po 4).

Obrana Valmezu nepůsobí nijak děsivě. Co se obdržených branek týče, je s čtyřiašedesáti na čtvrtém místě od konce v celé lize. Zadním řadám chybí ryze ofenzivní bek. Tuto roli v týmu přebírá Přemysl Vašut, ale bilance 3+6 napovídá tomu, že po většinu své kariéry konal spíše defenzivní práci.

V brankovišti našeho soupeře se střídá Michal Krumpoch a Václav Vlachýnský . Druhý jmenovaný odchytal hlavně střední část sezony, poté nastoupil opět Krumpoch a vychytal sérii tří výher. V posledním zápase dostal příležitost Vlachýnský, ale tým k vítězství nedotáhl, proto zůstává až do začátku zápasu otazníkem, kdo se v brance objeví. U Orlů je situace podobně zamotaná. Poté co Dušan Šafránek dvakrát střídal, vychytal Michal Gleich v Hradišti nulu. Michal však ještě loni působil na půdě soupeře a hráči jej dobře znají. Uvidíme, koho se trenér Flašar rozhodne do zápasu postavit. Utkání bude mít určitě vysoký náboj a nabídne nám další z kvalitních druholigových zápasů. Přijďte se od 17:00 podívat.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Orlovou a Valašským Meziříčím u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.4, na remízu je kurz 4.6, pokud věříte Valašskému Meziříčí, na něj je vypsán kurz 5.