Saša Hegegy útočníkem? Padla na mě volba, říká autor dvou branek z derby

Petr Sobol, 02.03.2015 Orlovští hokejisté v sobotu splnili povinnost a i počtvrté v sezoně porazili v derby Bohumín. Ve středu hrají v Rožnově pod Radhoštěm a v sobotu se se sezonou rozloučí zápasem s Krnovem. Bohužel, postup do baráže se slavit nebude. Celou kabinu to stále mrzí, tím spíš, když vedoucí Kopřivnice náš tým ani jednou neporazila za tři body. „Ale život jde dál,“ říká „nový útočník“ Alexandr Hegegy.

Bohumín jste porazili celkem v pohodovém tempu. Přesto jste si zápas opět zbytečně zkomplikovali. Čím to?

Asi to bylo právě tím pohodovým tempem, jelikož z vývoje zápasu bylo zřejmé, že vítězství by nám utéct nemělo. Takže jsme hráli hodně bezstarostně a to se projevilo hlavně ve hře dozadu. Na druhou stranu, když bylo třeba zabrat a dát gól, tak s tím nebyl moc velký problém.

Čím si vysvětlujete, že ve většině zápasů jste nedokázali udržet koncentraci po celou dobu zápasu?

Těžko říct, asi to bylo tím, že jsme si byli vědomi naší pozice favorita celé soutěže a podle vývoje hry ve většině zápasů to tomu i odpovídalo. Druhá věc je ta, že pokud jsme nedali hodně gólů, tak i vyloženě slabí soupeři pak byli schopni dát góly z brejků nebo nějakých tečovaných střel a hned se plno zápasů zkomplikovalo.

Vy jste nastoupil na netradičním postu – v útoku. Jak jste tam ocitl?

To jsme se tak při sobotě sešli k zápasu a zjistilo se, že je hodně obránců a málo útočníků, takže se to tak nějak vymyslelo a volba padla na mě.

Dal jste gól po 28 vteřinách hry. Prosadil jste se někdy tak rychle?

To asi ne, nepamatuji se. Ale bylo to právě tím, že jsem nastoupil v útoku a tím pádem se mi hned podařilo dostat se do úniku.

Teď je před vámi Rožnov. Věříte, že dovezete tři body?

Nic jiného se snad asi ani nedá brát, i když to bohužel už těžko na našem postavení tabulce něco změní.

V pátek končí sezona zápasem s Kopřivnicí. Čím byste pozval fanoušky na rozlučku?

Tak určitě je fajn, že se končí domácím zápasem. Nic jiného než výhru nebereme, takže určitě budeme chtít předvést výkon, který nás k tomu dovede. Bohužel oslava postupu do baráže probíhat nebude, ale s tím se už nedá nic dělat, je to sport a shodou různých okolností ta sezóna takto dopadla. Kdo na nás rád chodí, tak ten určitě přijde a nějakým způsobem se s touto sezónou rozloučíme.

Už se těšíte, až bude po všem a trochu si zase odpočinete?

Samozřejmě, sezóna je časově náročná, navíc když už člověk pracuje. Už to není jako kdysi, kdy naší jedinou starostí bylo zajít si na trénink a v šatně prosedět spoustu času. Takže si určitě ten volný čas budu užívat.

Skončíte druzí, nesplnili jste cíl. Už to přebolelo?

No o tom se těžko mluví. Stalo se, co se stalo, Kopřivnice nás nebyla schopna porazit v základní hrací době ani jednou. Jenže my zase nebyli schopni hrát proti slabým soupeřům, kde jsme ztratili body, které nakonec rozhodly. Život jde dál.

Víte už, co bude v příští sezoně?

Těžko říct, poslední roky se pořád něco děje, mění se počet účastníků soutěží, přebírají se licence. Myslím, že jasno zase bude až před úvodním zápasem sezóny. Určitě se přijdu podívat, sám jsem zvědav.