"Měli jsme být první," má jasno Filip Štefanka

Tomáš Salamon, 10.03.2015 Sezóna je za námi a po posledním zápase jsme nemohli vyzpovídat nikoho jiného než kapitána Filipa Štefanku. Druhé místo a pouhé tři prohry v základní hrací době, takové sezóny se většinou označují jako úspěšné. Jenže ne v případě, že tým má jasné ambice na titul a ne v Orlové, která byla zvyklá nemít v krajském přeboru konkurenci a kde fanoušci nic jiného než titul neočekávali. Toho si byl Filip vědom a proto jeho slova byla velice kritická.

Filipe, jaký je váš názor na sezónu, která v pátek skončila?

Podle mě ta sezóna byla špatná. Je škoda, že to tak dopadlo, protože jsme s Kopřivnicí v normální hrací době neprohráli. U nich jsme prohráli na nájezdy, domácí zápas byl kontumován, což bylo hloupé a pak přišla ta prohra se Studénkou...no...nehodnotí se to dobře. Čekalo se od nás víc. Myslím si, že i přes tým, jaký Kopřivnice měla, jsme byli favoriti a kdybychom hráli to, na co máme, tak jsme tu ligu mohli v klidu vyhrát.

To jsou velmi kritická slova, ale přece jen prohrát za celou sezónu pouze 2x v základní hrací době + jednou kontumačně a nebýt první, není zrovna častý jev...

Já vím, že se to často nestává, ale podívejte se na Kopřivnici. Ti prohráli jenom s námi a to, že se nám dvakrát nepovedly nájezdy, rozhodlo. Pak ten smolný zápas se Studénkou, ve kterém jsme nedávali góly...Bez těch se prostě nedá vyhrát.

Už jste dvakrát zmínil prohru se Studénkou. Nepřipomínal vám jej až na tu šťastnou tečku trochu i poslední zápas s Krnovem?

To ano, ale šance tam v obou těch zápasech byly. Já myslím, že jsme to nepodcenili, protože jsme chtěli sezónu zakončit vítězstvím. Ale zase jsme u toho, že tam ty góly nepadaly a bez nich to nejde. Dokazuje to i to, že Greplík s Vozňou vyhráli kanadské bodování s nějakými třiceti body. Já si myslím, že s našim týmem, když jsme první nebo druzí v tabulce, by nejlepší hráč měl udělat padesát až šedesát bodů. Třicet bodů je sice dost, ale pokud máme být favoritem v kraji, tak je to o ničem.

Váš výkon v posledním utkání nebyl až tak špatný, ale neproměňovali jste šance. Fanoušci na vás v závěru dokonce pískali. To není příliš důstojná tečka za sezónou, co říkáte?

To se vše odvíjí od toho očekávání. Kdybychom se motali v polovině tabulky, tak je to jiné. Od nás se čeká, že budeme pořád vyhrávat. Lidi viděli, že nedáváme góly a když prohráváme s Krnovem, který je někde na chvostu, tak je to potom těžké.

Uměl byste najít za celou dobu sezóny bod, který byl pro konečný výsledek nejdůležitější?

jednoznačně prohraný domácí zápas se Studénkou.

Nyní vás čeká pár týdnů volna. Jak prožijete mezisezónní období?

Ještě měsíc budu trénovat děti a pak si udělám volno. V květnu se tady pak sejdeme a uvidíme, jak to kluci budou stíhat s prací. Uvidíme, jaká se sejde parta, já doufám, že stejná, potrnénujeme a zkusíme to příští rok.