Benešov a Studénku jsme podcenili, mrzí Jana Sznapku. V Orlové zůstane

Petr Sobol, 16.03.2015 Orli mají po sezoně. Jak je dobře známo, skončili druzí a postup jim unikl. Ani poslední utkání sezony s Krnovem se nevyvíjelo dobře, pak ale Jan Sznapka zavelel k obratu a dvěma góly v závěru strhl výhru na orlovskou stranu. Pro Sznapku to byla první sezona v přeboru, a tak může srovnávat s druhou ligou. Dokázal pojmenovat i příčiny neúspěchu a prozradil, že v Orlové chce zůstat.

Je týden po sezoně. Začalo už se vám po hokeji stýskat, nebo jste rád, že je už konec?

Já ani moc nevnímám, že je po sezoně, protože jsem téměř každý den na zimáku s dětmi.

Jak zpětně sezonu hodnotíte?

Sezona byla všelijaká. Měli jsme pár výpadků formy a to nás stalo první flek. Na zápasy se slabšími soupeři jsme se nedokázali natolik koncertovat a hrát jako tým. Všichni vnímali jako jediného pořádného soupeře Kopřivnici. Pokud bychom hráli tak, jako každý zápas proti nim, vše mohlo vypadat jinak.

Bylo ve vašich silách vyhrát, nebo byla Kopřivnice lepší?

Určitě jsme mohli vyhrát. Přeci jen nás Kopřivnice ani jednou v základním čase neporazila

Čím si vysvětlujete krachy s Benešovem a Studénkou?

Jednoduše řečeno - podcenění soupeře a slabá příprava některých hráčů na zápas. Když tým neustále vyhrává, začne to brát jako samozřejmost a to je špatně

Namále jste měli i v posledním zápase s Krnovem, který jste rozhodl dvěma brankami v závěru. Povedlo se vám někdy něco podobného?

Nikdy jsem nedal dvě branky v tak krátkém časovém rozmezí. Byl to fajn pocit, takhle otočit utkání, i když na výsledku sezony už to nic nezměnilo.

Jak jste vůbec spokojen se svými výkony?

Já osobně bych se radši moc nehodnotil, jelikož bych byl spíše kritický…

Můžete porovnávat, byla to vaše první sezona v krajském přeboru. Lišilo se to od druhé ligy hodně?

Ano, poprvé jsem si zahrál přebor a musím říct, že šel hodně nahoru od doby, kdy jsem na to asi před pěti lety koukal. Ale ke druhé lize to jsou stále mílové kroky. Každopádně věřím, že i tato soutěž půjde každým rokem o úroveň výš.

Jaký teď máte program? Už víte, co bude v příští sezoně? Budete hrát opět v Orlové?

Určitě budu příští rok v Orlové, nikam jinam mě to netáhne. No teda za předpokladu, že mě nevyhodí no. (usměje se)