Mladší dorost má za sebou vydařenou sezónu

Tomáš Salamon, 24.03.2015 Hráči mladšího dorostu ukončili sezónu ELIOD ligy mladšího dorostu, která je druhou nejvyšší soutěží v této kategorii u nás. Byla velice vydařená! Kluci si zahráli o postup do Extraligy!

Sezóna začala nepřijemně. Dvěma porážkami. Nicméně poté se začalo dařit a kluci postupně začali ukazovat, že v lize nebudou do počtu. V říjnu se do týmu z Vítkovic vrátil brankář Ivo Křehlík a z Havířova si trenéři stáhli zpátky Dominika Kluse. Přínos těchto dvou byl velký a týmu se začalo více dařit. Nejcennější byla série od půlky října, do půlky listopadu, kdy kluci ani jednou neprohráli. Ve třech z těchto zápasů navíc ukázali vysokou psychickou odolnost, když dokázali zvítězit v nájezdech. Ve dvou nájezdových rozstřelech rozhodl navrátilec Klus. V polovině soutěže bylo jasné, že záchrana, která byla cílem sezóny, se podaří, ale kluci přidali pěkný bonus. Pro nástavbovou část se udrželi v horní polovině tabulky a zahráli si ve skupině s přímým postupem do extraliy, což se v Orlové povedlo po dlouhých devíti letech!

V závěru sezóny se výsledky rapidně zhoršily, což bylo dáno jednak vyšší kvalitou soupeřů v nástavbové skupině a také tím, že se na našich borcích podepsala obrovská zápasová zátěž. Nicméně i přes porážky kluci odvedli dobré výkony, prohry byly těsné a kluci zanechali dobrý dojem. Celkové čtvrté místo je velice pěkné.

Vyzdvihnout je třeba i to, jakou porci zápasů naši borci zvládli. Před sezónou absolovovali přípravná utkání a poté odehráli 32 mačů zápasového kalendáře. To ovšem není vše! Mnozí z nich pravidelně pomáhali ve vyšší kategorii starším dorostencům. Brankář Křehlík si pak střihnul i pár minut v brance orlovských mužů! Někteří tak měli za sebou více než 60 utkání a to je větší porce, než zvládají dospělí profesionálové v Extralize! Musíme smeknout před tím, jaký zápasový zápřah kluci zvládli. Věříme, že nebylo jednoduché pendlovat v několika soutěžích a denně trénovat i přes vánoční svátky. Mladším dorostencům proto děkujeme za výdrž a vše, co pro náš klub v této sezóně udělali. Pochvala patří i několika starším žákům, kteří se chopili své šance a ve vyšší kategorii nezklamali.