Přípravka má za sebou velký turnaj ve Vyškově

Tomáš Salamon, 25.03.2015 Naši nejmenší hokejisté se o uplynulém víkendu zúčastnili turnaje s názvem GP Vyškov 2015. Je to jeden z nejvějších turnajů této kategorie v republice a byl velmi kvalitně obsazen. Kromě českých a slovenských klubů je třeba zmínit KAC Klagenfurt nebo hokejovou školu Select 49 Team bývalého orlovského útočníka Marka Ivana.

Los poslal Orlíky do silné skupiny A zastoupené jak týmy extraligových mužstev, tak i zahraničními soupeři jako Slovan Bratislava nebo zmíněný rakouský KAC Klagenfurt.

V pátek se našim vstup do turnaje moc nevydařil a prohráli postupně se Slovanem Bratislava, Olomoucí A, Oceláři z Třince a Ivanovým výběrem poskládaným pod hlavičkou hokejové školy Select 49 Team. Po nepovedeném začátku se kluci semkli, dobře se vyspali a bojovnými výkony se zasloužili o to, že v sobotu ani v neděli už nenašli přemožitele. S Kometou Brno sehráli vyrovnanou partii stejně jako s KAC Klagenfurt. Nutno podotknout, že v obou zápasech byli naši lepším mužstvem a jen jim scházelo trochu pověstného štěstíčka. Nedostatek štěstí se však obrátil v hotovou smůlu, když v utkání s Klagenfurtem remízovali až v důsledku trestného střílení, nařízeného proti našemu mužstvu v poslední vteřině zápasu! Dále zaznamenali výhru nad LHK Jestřábi Prostějov a umísili se na 6. místě v tabulce A. V neděli si to rozdali o konečné 11. místo se soupeřem umístěným rovněž na 6. místě skupiny B, kterým byl HC Zubr Přerov. Naši kluci do utkání nastoupili s odhodláním předvést co nejlepší výkon a odměnou jim za to byla výhra 4:0. Na závěr turnaje zasloužená nula na kontě našeho brankáře Davida Turoně, který mnoha zákroky a vychytanými nájezdy přiváděl soupeře k zoufalství a v mnoha chvílích mužstvo podržel, za což si vysloužil i osobní ocenění pro nejlepšího hráče týmu.

První místo v turnaji získala hokejová škola Marka Ivana, druhý byl Žďár nad Sázavou a bronz brali třinečtí Oceláři. Po celý turnaj bylo naše mužstvo mohutně a hlavně hlasitě podporováno vlastním kotlem fanoušků, tvořeným rodiči hráčů, kteří jim vytvořili domácí prostředí v každém zápase. Věříme, že jsme předvedenými výkony nejen na ledě, ale i v hledišti udělali našemu orlovskému hokeji dobrou vizitku.

Hoši děkujem....!!!

Zúčastněné týmy

MBK Vyškov, HK Krnov, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Oceláři Třinec, HC Orlová, HC Slovan Bratislava, HO Hamikovo, HC Slezan Opava, KAC Klagenfurt, HC Olomouc A, HC Olomouc B, HC Zubr Přerov, LHK Jestřábi Prostějov, HC Uherské Hradiště, HC Kometa Brno, Select 49 Team

Sestava Orlíků

David Turoň - Nikolas Dlouhopolský, David Štebel, Jakub Littner, Ondřej Szarowski, Jiří Kusník, Klaudie Pietraszová, Filip Trnčák, José Jiří Schwarz, Jan Juhasz, Jakub Mir. Kůrka, David Kunčický, Mathias Pokorný

Kompletní přehled zápasů naleznete ZDE Fotografie si prohlédněte na stránkách Vyškova.