Hráči HC Orlová se zúčastnili mistrovství světa!

Tomáš Salamon, 19.05.2015 Ačkoliv titulek může být mírně zavádějící, máme samozřejmě na mysli malé Orlíky, kteří zápasy navštívili v roli diváků. Přestože v týmu mužů máme pár bývalých juniorských reprezentantů, na tak vysokou úroveň jako je seniorské Mistrovství světa to zatím bohužel nikdo z naší líhně nedotáhnul. Ale kdo ví, třeba se jednou dočkáme u někoho z našich nejmenších, pro které mohla atmosféra šampionátu být perfektní motivací do budoucna!!

Klub dostal vstupenky od ČSLH a snažil se je spravedlivě rozdělit. Nejprve přišla řada a třeťáky a čtvrťáky. Čtrnáct z nich vidělo v akci Jevgenie Malkina, Vladimíra Tarasenka, Ilju Kovalčuka a další ruské hvězdy, které si poradily s Dánskem.

Dalších čtrnáct hráčů bylo z kategorie mladších žáků a ti také nepřišli zkrátka. Na ledě viděli slavné bratry Kostitsyny, kteří si se svými běloruskými spoluhráči vyšlápli na pozdější bronzové medailisty z USA a na krátký čas se dostali do čela ostravské skupiny.

Na třetí a poslední zápas, kterého se Orlíci zúčastnili vyrazil zbytek třeťáků a čtvrťáků, kteří se na první utkání nedostali a doplněni byli hráči přípravky. A opět bylo na co se dívat. Finský brankář Pekka Rinne v tomto utkání stanovil nový rekord Mistrovství světa, když jeho bezgólovou šňuru po 225 minutách a 25 sekundách utnul běloruský Kovryšin. Celé drama vyvrcholilo až do nájezdů, kde se opět zaskvěl Pekka Rinne a Orlíci si odnesli parádní hokejový zážitek.