Vladimír Luka si angažmá v Orlové nemůže vynachválit

Tomáš Salamon, 07.11.2010 V Orlové již kdysi působil, ale pak přestoupil a do konkurenčního Prostějova a postoupil s ním do první ligy. Fanoušci Orlové jej za to proklínali. Nyní je, jak se zdá, vše odpuštěno a Vladimír Luka opět krouží po orlovském kluzišti. Cesta zpět na náš led nebyla jednoduchá. Kariéru tohoto ostrostřelce potkal pád až do krajského přeboru, kde zářil natolik, že si ho všimli sousedé z Polska. V Polsku byl hvězdou svého týmu a jeho služeb si tam cenili, přesto se rozhodl přesunout blíže domovu. V Orlové si počíná znamenitě. Po dvou zápasech má na svém kontě pět kanadských bodů za čtyři góly a jednu asistenci.

Tento článek patří k zápasu ORL - VAL 4:0

V Orlové nejste poprvé. Jak se vám tady po tolika letech znovu hraje?

Hraje se mi dobře. Zatím jsem odehrál dva zápasy, ale chvíli jsem tady trénoval, než se vyřídily všechny potřebné papíry. Jinak to je pořád ta stejná Orlová.

Říkáte, že je to stále ta stejná Orlová. Našel byste přeci jen něco, co se tady změnilo?

Jasně. Vedení je tady sice vesměs pořád stejné, ale šatna je nová, pěkná. Hráčský kádr se trošku obměnil. Jinak je to pořád stejné.

Je nějaká věc, která vás po vašem návratu vyloženě překvapila?

Myslím si, že ani ne.

Jak vzpomínáte na tu sezonu, kterou jste tady strávil před lety?

Jenom krásně…jenom krásně… Byla tady tak skvělá parta… stejně jako je tady teď. Nemůžu si vynachválit tu doby, kdy jsem tady hrál předtím a dobu, kterou tady hraju teď.

Z Orlové přišel přestup do Prostějova, kterému jste pomohl do první ligy. Jak se vaše kariéra dále odvíjela?

V Prostějově se mi pod trenérem Flašarem nedařilo tak, jak bych si představoval. Pak jsem navíc onemocněl a přechodil jsem to, neměl jsem pak už takovou herní pohodu, což způsobilo to, že jsem po dohodě s klubem odešel dohrát sezonu do Šumperka. Přišlo období, kdy už jsem chtěl s hokejem i skončit, ale ozvali se mi z Karviné, kde jsem šel a postoupil s nimi do druhé ligy. V Karviné si mě všimli Poláci a chtěli, abych přešel k nim. Takže jsem tam hrál až doteď.

Co můžete říct ke dvěma utkáním, které máte v Orlové za sebou? Bilance dva góly na zápas je hodně slušná.

Slušné to určitě je, ale hodně mi pomohli spoluhráči z útoku. Uherské Hradiště byl takový soupeř, řekněme na zkoušku, ale dneska už se to ukázalo jako pěkný druholigový zápas.

Co noví spoluhráči? Líbí se vám atmosféra v kabině?

Určitě! Sedíme si, jak s klukama z pětky, tak s klukama v kabině. Zatím se mnou nastupuje Holuška(Michal Holuša) a pak mezi nás přijde Marek Ivan, takže uvidíme, jak nám to spolu půjde.