Na půdu Drtičů pro další body

Petr Sobol, 09.11.2010 Orlová - Hokejisté Drtičů z Hodonína nezažívají určitě takovou sezonu, jakou by si představovali. Tak, jako každý ročník, patřili mezi favority celé tabulky, což ale zatím nenaplňují. Zato Olejáři se v posledních dvou utkáních rozjeli k velkým výkonům, ve kterých určitě budou chtít pokračovat také ve středečním duelu. Po zraněné se vrací Petr Škatula.

Tento článek patří k zápasu HOD - ORL 1:3

Jak je hokej nevyzpytatelný sport, by mohli určitě všichni vyprávět. Ještě minulý týden prohráli Olejáři dva zápasy v řadě a hovořilo se o mírné krizi. Ta už je ale zažehnána a orlovští hokejisté budí zase velký respekt. To Drtiči jsou na tom opačně, dva zápasy v řadě prohráli nyní oni. Sérii budou chtít zastavit právě proti svěřencům Aleše Flašara, kteří však jedou na jižní Moravu pro tři body.

Olejáři vyhráli dva zápasy v řadě. Zdolali vysoko Uherské Hradiště a poté i Valašské Meziříčí. Skóre v těchto dvou zápasech je vynikající – 11:0. Michal Gleich tak naplno splatil trenérovu důvěru a s největší pravděpodobností bude mezi třemi tyčemi stát i v Hodoníně.

Také Drtiči si tři kola zpátky otevřeli proti Uherskému Hradišti střelnici. Zatímco Orlová pak lehce přehrála i Bobry, Hodonín na ně narazil. A z Valašského Meziříčí odjel s prohrou 5:6 po samostatných nájezdech. V sobotu pak přišla další porážka, tentokrát daleko krutější. Ačkoliv Korotvička na začátku prostřední části na ledě Zubrů srovnal skóre, domácí Přerov nakonec vyprovodil Drtiče vysoko 6:1. Premiéra mezi třemi tyčemi tak nevyšla Michalu Láníčkovi, který přepustil své místo svému jmenovci Šurému.

Je otázkou, koho pošle kouč Svatopluk Číhal do duelu s Orly. Ani jeden ze čtveřice gólmanů, kteří za Hodonín letos nastoupili, se totiž v procentech úspěšnosti nedostal ani na devadesát procent. Naopak gólmani Orlové si budou muset dát pozor na Zdeňka Juráska. Ten ve dvanácti zápasech jedenáctkrát rozsvítil červené světlo a společně s osmigólovým Ľubomírem Vaškovičem vedou s devatenácti body kanadské bodování celku. Jen o dva body zpět je obránce Lukáš Komárek, kterému to také dobře střílí. Na kontě má už sedm tref. O branky se dále starají Peš či Kuba, obranné řady drží zase Salajka.

Oba soupeři na sebe letos už jednou narazili. A ve třetím kole byl v Orlové k vidění parádní hokej plný branek. Ač Drtiči vedli už 3:1, nakonec odjížděli jako poražení. Olejáři zápas otočili a zápas vyhráli 8:5. Hattrick zaznamenal Radim Valchař, třetí nejproduktivnější útočník Orlové. Kanadské bodování stále vede Marek Ivan, ale ten v Hodoníně načne druhou polovinu svého trestu. Chybět opět budou také beci Hegegy s Tomisem.Určitě jej však zastoupí jiní. Po zranění z derby se do sestavy vrací Petr Škatula.

V posledních zápasech se rozjel Václav Studený či David Mikšan. K velmi dobrým výkonům se rozehrává David Moravec. Hlavním ofenzivním esem je však Vladimír Luka, který má v dresu Olejářů na kontě dva zápasy a pět kanadských bodů, ze kterých čtyři znamenaly gólovou radost. Kanadskému bodování beků stále vládne kapitán Miroslav Javín. Pozadu však nezůstává Flašar či Štefanka.

Dovedou tato jména Olejáře k třetí výhře v řadě? Ta by se do tabulky určitě hodila. Orlová je stále třetí, když na vedoucí Šumperk ztrácí šest bodů, na druhý Havířov body tři. To Drtiči jsou na tom hůře, patří jim až umístění ve druhé polovině tabulky, což je určitě zklamáním. Hodonín bude proti Orlové chtít devátou příčku vylepšit. To však nic nemění na faktu, že Orlová chce bodovat naplno.

Sestavy týmů z minulého kola

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Goláb, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka

SHK Hodonín: Láníček (od 44. Šurý) - Pokorný, Komárek, Salajka, Beňa, Podešva, Flamík, Miklíjk, Rapant J. - Peš, Korotvička, Špok - Vaškovič, Tomášek, Rehuš - Hoza, Průdek, Penák - Vrba L.

Poslední vzájemný duel - 3.kolo, středa 15.9.2010

HC Plus Oil Orlová - SHK Hodonín 8:5 (1:1, 1:2, 6:2)

Branky a nahrávky: 8. Hegegy (Škatula, Studený), 36. Ivan (Mičulka, Flašar), 42. Valchař (Javín, Samiec), 51. Štefanka (Ivan), 52. Valchař (Holuša), 54. Javín (Valchař, Grygar), 55. Valchař (Grygar, Javín), 60. Ivan (Studený) - 12. Jurásek (Pokorný, Komárek), 28. Vaškovič (Komárek, Korotvička), 33. Jurásek (Kuba, Komárek), 46. Tomášek (Rapant J.), 53. Vaškovič (Rehuš).

HC Plus Oil Orlová: Šafránek (od 33. Gleich) - Flašar, Javín, Štefanka, Tomis, Samiec, Hegegy, Blatoň, Škatula, Studený, Valchař, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Galgonek, Mičulka.

SHK Hodonín: Tuček (od 55. Šurý) - Pokorný, Miklík, Rapant J., Salajka, Komárek, Beňa - Peš, Jurásek, Kuba - Hoza, Tomášek, Špok - Vaškovič, Korotvička, Rehuš - Zelinka, Průdek, Penák.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Hodonínem a Orlovou u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Hodonín je kurz 2.25, na remízu je kurz 4, pokud věříte Orlové, vsaďte na kurz 2.3.