Muži ukončili suchou přípravu fotbalem s fanoušky

Tomáš Salamon, 29.06.2015 Hráči A týmu mají za sebou suchou část přípravy na další sezónu v krajském přeboru. Zahájili ji začátkem května a až doposud se pilně připravovali. Hojně využívali inline polochu na zimním stadionu a také nedaleké fotbalové hřiště s umělým trávníkem. Na něm pak tradičním fotbalovým zápasem proti svým fanouškům ukončili první polovinu příprav na další ročník.

Fotbalový zápas mezi hráči a fanoušky měl letos nečekaný průběh. Všichni víme, jak tato klání v minulosti končila. Samozřejmě, že šlo především o zábavu, ale nutno říct, že po desetigólových debaklech fanouškům nikdy moc do smíchu nebylo. Tentokrát bylo vše jinak. Fandové letos předvedli o dost organizovanější hru založenou na precizní obraně a utkání mělo poměrně vyrovnaný průběh. Orlovští hokejisté nakonec zvítezili 5:3, ale fanoušci mohli odejít se vztyčenou hlavou, protože uhráli nejlepší výsledek v historii vzájemných střetnutí. Následovalo společné posezení u piva, při kterém trenér Marosz zavtipkoval s nadsázkou zkritizoval své svěřence, že fanoušci měli lepší kondičku než oni. Posléze si ještě přisadil, že kdyby nebylo nutné uvolnit hrací plochu další skupině a zápas pokračoval ještě patnáct minut, tak by se hráči museli bát o výsledek.

Akce byla příjemnou tečkou za suchou částí letní přípravy, ve které, jak již bylo zméněno, hráči letos využívali i inline plochu. Ta byla ku prospěchu nejen díky tomu, že hráči měli kontakt s pukem a udržovali si herní praxi, ale trenér Daniel Marosz v ní viděl jedno další velké pozitivum. "Určitě se to projevilo i v docházce na trénink. Když kluci loni věděli, že každé pondělí chodíme běhat, tak mi na trénink třetina lidí nepřišla. Teď, když se hrál inline, byla najednou docházka perfektní," pochvaloval si. Nyní A tým čeká necelý měsíc volna, koncem července se totiž pro ně začně připravovat ledová plocha. Další fotografie naleznete už nyní na našem facebooku nebo ve fotogalerii.