Aktuálně z kabiny: Uvidíme derby s Karvinou! Tým posílil Petr Prokop!

Tomáš Salamon, 12.08.2015 Během horkých letních dnů už je na orlovském zimáku opět příjemný chládek. Není to však pouze přívětivé klima, co hokejové nadšence po příchodu do orlího hnízda potěší. Již druhý týden se zde totiž ozývá také uchu lahodící rytí bruslí do ledu a mohutné údery kotouče o zadní mantinel. Všechny kategorie jsou v plné polní a ladí formu na další sezónu, která v Orlové bude mít jubilejní pořadové číslo 85!

O dění v mládežnických celcích se dozvíte v nejbližších dnech (v sobotu nás totiž čeká první turnaj), ale nyní se zaměříme na to, po čem fanoušci prahnou nejvíce. Na přípravu A týmu.

Na led chodí mužský tým od 3.8., ale zatím ještě nejde o plnohodnotný zápřah. "Do poloviny srpna budeme trénovat jen dvakrát týdně. Dalších čtrnáct dní přidáme ještě jeden trénink navíc a od září se již bude trénovat normálně 5 x týdně," nechal se slyšet trenér Daniel Marosz. Ten si nemyslí, že by menší zápřah na začátku přípravy mohl jakkoliv ovlivnit formu na začátku soutěže: "Vzhledem k tomu, že soutěž začíná až 29.9.2015 venkovním zápasem ve Šternberku, nemá cenu v takových vedrech trénovat naplno už nyní." Trenér také přiblížil, jak tréninky probíhají: "Klasický trénink na ledě, na jaký jsou hráči zvyklí. Není to nic zvláštního, ale hodně se zaměřujeme na bruslení.

A že se Orli na novou sezónu opravdu těší, dokazuje i docházka na trénink. Kdo by měl obavu, že budou mít problém poskládat patřičný počet pětek, nemusí se bát: "Musím říct, že jsem mile překvapen. Na ledě nás bylo 22 hráčů a to není rozhodně konečné číslo. Někteří ještě užívali dovolené, ale příští týden bychom mohli trénovat už kompletní," pochvaloval si Daniel Marosz. A pochvalovat si budou i fanoušci, protože kompletní znamená i s novou velkou posilou, kterou jsme avizovali už během suché fáze přípravy a nyní už není důvod držet vše v tajnosti. Je totiž potvrzeno, že zadní řady našeho týmu vyztuží ofenzivně laděný Petr Prokop. Každý, kdo jej v orlovském dresu pamatuje, ví, že takotváto posila bude pořádným přínosem. Petr navíc není jediný, kdo kádr doplní: "Další, kdo se ukáže na orlovském ledě bude také velmi kvalitní bek Marek Zientek, vrátí se Patrik Zámečník, Jirka Pavlát a David Kolář," doplnil výčet příchozích lodivod orlovské střídačky.

Zajisté vás také zajímá, kdy uvidíte své oblíbence poprvé v akci a proti komu se postaví. Před ostrým startem na konci září nás čeká několik přípravných utkání, ale zde trenér a prezident v jedné osobě bohužel nemohl být konkrétní: "Zatím přesné termíny nemáme, ale určitě bychom chtěli odehrát minimálně čtyři přátelská utkání doma. Předběžně je domluvená Karviná. U dalších zápasů je problém s tím, že ostatní kluby krajského přeboru ještě nemají led. Takže čekáme, kdy se vyjádří a upřesní termíny, ale věřím, že vše dobře dopadne," uzavřel Daniel Marosz své povídání.