Do Orlové zavítají přerovští Zubři

Tomáš Salamon, 11.11.2010 Netradičně v pátek odehrají Olejáři své domácí utkání. V devatenáctém kole jim bude soupeřem aktuálně šestý Přerov. Soupeř minulé kolo odpočíval, takže má k dobru manko jednoho zápasu. Jeho forma v posledních kolech je vynikající. Poradil si se stejnými soupeři jako Orlová.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRE 4:2

Přerov se ve čtvrtém kole stal prvním přemožitelem Orlů, kdy po kontroverzním výkonu rozhodčího bral tři body za výhru 6:4. Tentokrát má Přerov za sebou skalp Uherského Hradiště(8:1), Valašekého Meziříčí(2:5) a Hodonína, který přehrál 6:1. Poslední porážky Hanáci utrpěli od prvních dvou celků tabulky. Na konci října podlehli 5:2 Havířovu a poté prohráli na nájezdy se silným Šumperkem.

Co se týče absentujících hráčů, tak kromě Petra Škatuly, který už v Hodoníně nastoupil, je to stále stejná písnička. Hegegyho a Tomise stále sužují problémy s třísly a Marek Ivan stále odpykává svůj trest. Urbánek s Holušou, kteří si také stěžovali na zdravotní problémy v Hodoníně již hráli a jsou v pořádku. Přerovský trenér Lubomír Oslizlo marodku nehlásí, takže svůj tým na led vyžene v plné parádě.

A že má čím disponovat. Žádný z orlovských hráčů nedisponuje takovými statistikami jako dvojice Pavel Hanák a Martin Kotásek. Hanák vede bodování soutěže s třinácti góly a šestnácti asistencemi. Kotásek má stejný počet nahrávek a zaznamenal jen o jednu branku méně. Deset a více bodů na svém kontě mají tradiční druholigoví borci jako Vladimír Kočara (9+9), Zdeněk Sedlák(4+12), Jan Kolář(8+2) nebo Antonín Sprušil(3+7). Ani zbytek přerovské ofenzívy ve většině případů není třeba druholigovým fanouškům představovat. Až na pár výjimek se jedná o ostřílené borce a trenéři si mohou dovolit poskládat čtyři vyrovnané a hlavně silné útoky.

Statistikám obránců vévodí Daniel Faltýnek, který do sítí soupeřů nasázel šest branek a na osm jich přihrál. Dalšími oporami zadních řad svého týmu jsou například Jiří Osina nebo Radomír Pala. V případě, že hráči v poli selžou, mají za sebou pojistku v podobě Radka Tihláře, který už se na druholigové scéně pohybuje dost dlouho dobu na to, aby si jeho umění brankářské získalo respekt. V případě selhání mu je připraven krýt záda Radim Gitner.

Utkání začíná v pátek 12. 11. v 18:00 v Plus Oil Aréně a jistě bude co sledovat. Přijďte naše hráče povzbudit!