Máme silnější tým než loni, myslí si elitní útočník Vít Grepl

Petr Sobol, 16.09.2015 Orlovští hokejisté dnes večer vyzvou soupeře z Krnova. Ještě než na sebe dva týmy z krajské ligy narazí, vyzpovídali jsme jednoho z klíčových útočníků Víta Grepla. Přiznal, že se v přípravě trochu střelecky trápí, ale věří, že si góly nechal na ostrou sezonu. V tom by mu měl pomoct Robin Pavlas, ten ale ještě dalěí povinnosti. „Snad to nějak bude zvládat,“ věří Grepl.

Máte za sebou několik přípravných zápasů. Čtyřikrát jste prohráli a jen jednou vyhráli. Na čem je třeba zapracovat?

Odehrál jsem všechny přípravné zápasy a myslím si, že náš výkon se postupně zlepšoval. Zápasy s Karvinou a polským týmem jsme hráli po pár trénincích, ale zápasy s Valmezem už byly daleko lepší. Druhá věc je, že se ještě dáváme dohromady, přece jenom je to amatérská soutěž a všichni musí pracovat a věnovat se rodině, plus nějaké zranění. Takže jsme každý zápas hráli v jiné sestavě. Doufám, že už se to trošku stabilizuje.

Co vám zápasy se silnějšími, zkušenějšími celky ukázaly?

Myslím si, že hokejově jsme se s některými mohli rovnat, ale většinou jsme odešli fyzicky, trénovali jsme jenom dvakrát týdně. Teď už trénujeme čtyřikrát. Hráči, co byli zranění, se vrátili, tak uvidíme.

I když jste většinu duelů prohráli, dlouho jste dokázali držet krok. Můžete se od toho odrazit?

Když se budeme scházet na trénincích pravidelně ve stejném počtu, tak natrénujeme fyzičku, sehrajeme se a mělo by to fungovat.

V každém zápase jste inkasovali hodně branek. Je obrana vašim současným největším problémem?

Když se podíváte na jména hráčů v obraně, tak si klidně můžete myslet, že je to sestava druholigového týmu. Ale jak jsem řekl, byl začátek a nescházeli jsme se v plném počtu.

Od posledního zápasu uplynul týden. Jak od té doby probíhá příprava?

Příprava je stejná, akorát se zvýšila porce tréninků.

Vy patříte, nikoliv věkem, ale herně k nejzkušenějším hráčům. Jste připraven být opět jedním z lídrů?

V průběhu přípravy se mi střelecky nedařilo, i když jsem se dostával do dobrých šancí. Tak doufám, že to schovávám na sezonu.

Víte už, co od vás trenér v nové sezoně bude požadovat?

Asi tak jako v loňské sezóně dávat góly a nejlépe žádný nedostat. Jenom škoda, že můj centr z útoku Robin Pavlas alias Ryan Meloun má teď hodně povinností v Havířově, protože tam od letošní sezóny trénuje i dorost a nestíhá plnou porci tréninků. Snad to nějak bude zvládat.

A jak vidíte tým, který se v Orlové sešel? Má ambice na to vyhrát ligu?

Tým, který se tady sešel, je podle mě lepší než v loňské sezóně. Přišlo dost nových i staronových hráčů, takže ambice jsou. Teď je potřeba to nějak dobře poskládat a trénovat. Jak víte, trošku se nám změnila sestava týmů v lize, asi nikdo neví, jak na tom ostatní týmy jsou, ale myslím, že hned první soutěžní utkání nám hodně napoví.