Pravidla letošní Tipovačky HC Orlová a průběžné pořadí

Tomáš Salamon, 29.09.2015 I letos jsme pro vás připravili vaši oblíběnou tipovačku. Dvě kola už máme za sebou, takže přinášíme průběžné výsledky. Zároveň tento článek využíváme k tomu, abychom připomněli pravidla.

Rozdělení bodů v prvních dvou kolech.

Že Orli smetou Šternberk 1:10 nikdo z vás nečekal. Nejblíže byl s tipem 2:7 Marcel Schozl, který záskal 8 bodů. 4 body za druhý nejbližší tip 2:6 získal Jakub Niesyt. Ten zároveň dostal 3 body za správné označení prvního střelce zápasu. Jako jediný veřil Jakubu Voznicovi a vyplatilo se.

Výsledek domácího zápasu nejpřesněji odhadl Honza Pavlát (7:3) a druhý v pořadí odevzdal tip s odchylkou ve skóre 1 Dalibor Wilder (6:4), který obdržel 4 body. Nikoho z tipujících nenapadlo, že zápas svým gólem ve dvanácté sekunde otevře krnovský Pavlica, a tak jsme body za uhodnotí střelce přidělit nemohli.

Vítěz 3 lístků na zápas s Horním Benešovem

Marcel Scholz nejlépe tipoval výsledek zápasu ve Šternberku a jalikož za tipy na venkovní zápasy rozdáváme lístky. Bude mít před zápasem přichystány na pokladně 3 vstupenky, které dostane po předložení občanského průkazu.

Průběžné pořadí

Honza Pavlát 8 bodů
Marcel Scholz 8 bodů
Jakub Niesyt 7 bodů
Dalibor Wilder 4 body

Pravidla soutěže

Stejně jako lini bude soutěž probíhat na našich facebookových stránkách. Opět můžete tipovat výsledky venkovních zápasů a za správné tipy budete odměněni lístky na následující domácí klání. A to ještě není vše. Za každý správný tip dostanete body a ty se budou sčítat. Nejlepší tipující na konci sezóny získá permanentku na příští sezónu.

Princip je jednoduchý a zůstává stejný, jako v loňské sezóně. Vždy před venkovním zápasem bude na facebooku zveřejněn příspěvek, pod kterým budete moci tipovat výsledek. Kdo tipne jako první správně nebo bude nejblíže, vyhrává tři lístky na následující domácí zápas.

Tím to nekončí. Do celkové tabulky mu budou přičteny body, které se budou sčítat po celou sezónu. Body budeme rozdělovat různě. Systém jejich přidělování bude následující:

- Kdo jako první tipne přesný výsledek, získá 10 bodů.
- Každý další kdo se trefí do přesného výsledku, ale nebude nejrychlejší, získá 7 bodů.
- V případě, že byl tipnut správný výsledek, získá další nejbližší tip 5 bodů.
- Pokud nepadne přesný správný tip, tak soutěžící, který tipoval nejbližší výsledek, získá 8 bodů.
- Soutěžící, který jako druhý tipnul nejbližší výsledek a přitom nikdo netipoval přesně, získá 4 body.
- Každý, kdo správně tipne střelce první branky zápasu (bez ohledu na to, za který tým hraje), získá 3 body.

-!!!POZOR ZMĚNA!!!! Letos už nebude přidělovat bod útěchy všem, kdo správně označili vítěze.

Dále platí tato pravidla:
Když nikdo netrefil přesný výsledek, je za nejbližší správný výsledek považován ten:
- jež správně určil vítěze utkání
- má zároveň u obou soupeřů nejmenší odchylku v počtu nastřílených branek.
- Jestliže zápas skončil v prodloužení nebo na nájezdy. Odchylka ve skóre nerozhoduje. Za správný tip je považován ten, který správně odhadl herní pasáž, ve které zápas skončí(PP, SN) a zároveň správně určil vítěze.
- Pokud nikdo správně neodhadl vítěze prodloužení nebo nájezdů, je za správně tipujícího považován ten, kdo trefil alespoň herní pasáž, ve které byla hra ukončena.
- Ve sporných případech si HC Orlová vyhrazuje právo na určení nejpřesnějšího výsledku.
- Uvádějte vždy přesný výsledek. Pokud si myslíte, že zápas skončí v prodloužení či na nájezdy, tak to vždy uveďte zkratkou pp(prodloužení) nebo sn(samostatné nájezdy). - Pokud zápas neskončil v základní hrací době a nikdo toto neuhodne, rozhoduje opět odchylka skóre a správné označení vítěze. Ovšem autor nejbližšího tipu obdrží pouze 5 bodů.
- Autorovi správného tipu bude jeho vítězství sděleno přes sociální síť Facebook.
- Přihlíženo bude pouze k tipům, které byly umístěny pod soutěžním příspěvkem. Pokud fanoušek komentář se svým odhadem zveřejní jinde, nebude na něj brán zřetel.
- Pořadí bude nepravidelně zveřejňováno na oficiálních stránkách klubu.

Doufáme, že se Vám naše soutěž bude líbit. Abyste se mohli zúčastnit, staňte se našimi fanoušky na facebooku.

NA CO SI DÁT POZOR

- Loni jsme zaznamenali několik pokusů o podvod, kdy soutěžící upravovali své příspěvky až po skončení zápasu. Při první zjištění tohoto prohřešku budou soutěžícímu odebrány všechny body, při druhém bude vyloučen.
- Pokud někdo v průběhu sezóny změní své jméno čí přezdívku na facebooku, je povinen to nahlásit na mailu salamon@hcorlova.cz. Jinak mu bude založen nový bodový účet na nové jméno či přezdívku a o předešlé body tímto příjde.
- Pokud fanoušek odhalí v chybu v přidělení bodů, musí ji oznámit na mailu salamon@hcorlova.cz nejpozději do zveřejnění dalšího soutěžního příspěvku. Poté již k opravě žebříčku nedojde.