Do Nového Jičína pro prodloužení vítězné série i s Davidem Galvasem

Petr Sobol, 19.11.2010 Orlová - Po týdenní pauze, během které si Olejáři mohli odpočinout a doléčit šrámy, je zde další důležitý zápas o body do tabulky. Flašarovi svěřenci zajíždějí ke svému letošnímu devatenáctému zápasu na půdu Nového Jičína. V obranných řadách si svou premiéru odbude také nová posila David Galvas.

Tento článek patří k zápasu NJI - ORL 4:2

Orlovská sestava tak přivítala v kabině další posilu. Poté, co Lukáš Mičulka, který byl v Orlové na střídavé starty z Třince, zamířil do Znojma, přivítala domácí šatna novou tvář. Vladimíra Luku napodobil David Galvas, který přichází coby nejproduktivnější obránce polského celku Zagłębie Sosnowiec (více o Davidu Galvasovi si přečtete v samotném článku o této posile).

Nejen Galvas, ale celý orlovský celek, však před sebou nebude mít lehký úkol. Olejáři zajíždějí na půdu Nového Jičína. Ten vstoupil do sezony velice dobře vítězstvím nad Šumperkem a byl považován za černého koně tohoto ročníku. V pátém kole svěřenci Petra Kneblíka zavítali do Orlové. Domácí ale prokázali kvalitu, v každé třetině rozsvítili jednou červené světlo za brankářem Šrámkem a připsali si zaslouženou výhru 3:0.

V poslední době to s Novým Jičínem nevypadalo moc optimisticky. Prohráli v prodloužení ve Valašském Meziříčí i doma s Hodonínem. Ve středu se ale Novojičínští postarali o překvapení a v prodloužení dobyli přerovský led. O vítězný gól se postaral bek Andrýsek. V sobotu ale větší nebezpečí čeká na orlovskou branku od jiných hráčů.

Přesnou mušku má Petr Macháček, který v osmnácti zápasech dal třináct branek a na dalších osm přihrál. Druhý v kanadském bodování se drží sedmi gólový David Vrdlovec, nejproduktivnějším zadákem je devítibodový Pavel Hruška. Jinak ve statistikách našeho soupeře nikdo nevyniká, Nový Jičín však dokáže síly rozprostřít mezi všechny hráče. Proti Orlové určitě bude chtít smazat desítibodový náskok na náš tým a zároveň vylepšit devátou pozici.

Olejáři však do Nového Jičína přijíždějí na vítězné vlně. V prvním vzájemném duelu si první čisté konto v sezoně připsal Dušan Šafránek. Toho však v posledních čtyřech zápasech zastínil Michal Gleich, který inkasoval jen třikrát a připsal si dvě nuly. I proto se očekává, že dostane přednost také v sobotním duelu.

Prostor před ním budou již tradičně čistit Javín, Štefanka či Flašar. A nově také pětatřicetiletý Galvas. Nejproduktivnější útočník Marek Ivan si stále odpykává svůj trest. Proto je i nyní největší pozornost upřena na Vladimíra Luku, který ve čtyřech zápasech skóroval už šestkrát. Na probuzení svých střeleckých schopností čeká Valchař, který má na kontě devět branek. V posledním duelu, kdy Orlová přehrála 4:2 Přerov, se mezi střelce zapsal i uzdravený Škatula či olympijský vítěz Moravec. A jména jako Studený, Mikšan, Grygar, Holuša a další velikou kvalitu zaručují.

I proto odjíždí Orlová do Nového Jičína v roli favorita. A případná výhra se určitě bude počítat. Ve středečním kole, kdy měli Olejáři volno, na rozdíl šesti bodů odskočil Havířov, Šumperk má v čele náskok dalších tří bodů. Orlová má však v zádech čtyř zápasovou vítěznou sérii, kterou jede prodloužit na novojičínský led, kde sobotní duel startuje v 18 hodin.

Sestavy z minulého kola:

HC Plus Oil Orlová: Gleich - Samiec, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Galgonek, Moravec, Kraft, Valchař, Flašar, Štefanka, Javín, Luka, Vnenk, Sznapka

HC Nový Jičín: Šrámek - Horák, Andrýsek, Hruška, Chvostek, Gulda, Petružálek - Skaloš, Macháček, Křesťan - Gebauer, Pavlačka, Vrdlovec - Zedník, Toman M., Tomášek


Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Orlovou a Novým Jičínem u sázkové kanceláře bwin.com. Na domácí Nový Jičín je kurz 3.2, na remízu je kurz 4.35, pokud věříte Orlové, je na ni vypsán kurz 1.7.