Orlová kousala, z Českých Budějovic se ale vrací bez bodu

Petr Sobol, 19.01.2019 Hokejisté Orlové musí vstřebat další porážku. Tentokrát nestačili na České Budějovice, s nimiž během pár dnů sehráli dva zápasy. Na ledě soupeře sice prohrávali už o tři branky, nakonec ale utkání dokázali zdramatizovat a snížili na rozdíl jediného gólu. V poslední minutě však gólem do prázdné brány České Budějovice rozhodly o své výhře 4:2.

19.01.2019 od 18:00

HC DS Č.Budějovice - HC Orlová 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Bárta (Trummer, Škopek), 10. Vak (Šulcík, Dudáček), 28. Bárta (Kříž, Dudáček), 60. Kronus (Trummer) - 38. Hovsepyan (Štěpánek), 60. Tomis (Klíma, Hovsepyan). Rozhodčí: Horáček - Vavruška, Rubáš.
HC DS Č.Budějovice: Marek (Svoboda) - Procházka, Dudáček, Ferebauer, Radoš, Škopek, Kříž - Schmidmayer, Rolínek, Bárta, Šulcík, Trummer, Tejko, Kronus, Bárta, Sumerauer, Vak.
Orlová: Piták (Ovčaří) - Janiczek, Tomis, Štěpánek, Šendera, Spálovský, Kunc, Teplanský - Brodek, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Kovařík, Klíma - Konečný, Pacoň, Plánka.
V nedělním utkání na domácím ledě Orlová nesehrála vydařenou partii. V sobotu v Českých Budějovicích byla vyrovnaným soupeřem, rozhodly však přesilovky. Domácí v nich dali tři góly a čtvrtý přidali do prázdné brány během orlovské hry bez brankáře. „Na přesilovky mají formaci ze zkušených hráčů, které jsme nedokázali ubránit,“ komentoval po zápase kouč Orlů Darek Stránský. „Při hře pět na pět jsme byli ale vyrovnaným soupeřem,“ dodal.

Domácí rychle vedli, a když přidali další zásah ve druhé třetině, bylo to už 3:0. Pak ale hosty vrátil do hry Hovsepyan. „Náš dnešní výkon nebyl špatný,“ uvedl Stránský. V závěru Orlovou přiblížil na dostřel Tomis, domácí ale následně přidali definitivní pojistku. „Obraz hry se zlepšil, ale zase jsme bez bodu,“ prohodil orlovský kouč.

Kromě Tomise se dnes do hry vrátil i Hovsepyan, zato se zranil Ballner. V bráně se opět objevil Piták z vítkovické juniorky, která Orlové půjčila i dva hráče do pole. První zápas v sezoně odehrál také Pacoň.

Orlová má teď týden na to, aby se připravila zřejmě na nejdůležitější utkání sezony. Příští sobotu totiž přijede Pelhřimov, který také prohrál a na náš tým tak ztrácí dva body. „Uvidíme, jaké kluky nám pustí kluby na střídavé starty. Snad nás bude víc a sestava bude co nejsilnější. Musíme vyhrát,“ burcuje Stránský.