Výhra s cenou zlata. Orli přejeli Pelhřimov

Petr Sobol, 27.01.2019 Orlová zabrala v pravý čas. Svěřenci Darka Stránského sice prohráli několik zápasů v řadě a na výhru čekali déle než měsíc, dokázali však zabrat, když bylo třeba. V sobotu doma přejeli Pelhřimov, vyhráli 10:0 a svému soupeři v tabulce utekli na pět bodů.

26.01.2019 od 17:00

HC Orlová - HC Lední medvědi Pelhřimov 10:0 (2:0, 2:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 7. Kovařík, 18. Šmíd (Ballner), 21. Ballner (Šmíd), 29. Konečný, 46. Tomis (Cihlář, Flok), 47. Akhmetianov (Šendera, Štěpánek), 49. Ballner (Akhmetianov, Šendera), 50. Cihlář (Tomis, Flok), 54. Šmíd (Štěpánek, Šendera), 55. Flok (Tomis, Mrowiec). Rozhodčí: Škrobák – Vengřín, Hranoš. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 182.
Orlová: Svoboda (Ovčaří) – Janiczek, Tomis, Štěpánek, Šendera, Spálovský, Mrowiec, Kropka – Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Kovařík, Klíma – Flok, Macuh, Cihlář – Smrčka, Konečný, Pacoň.
Pelhřimov: Holík (Urban) – Kříž, Klus, Kellner, Port, Kasalý – Kohút, Votápek, Svoboda, Piš, Hladoník, Kosnar, Kuluris
Karty byly dány jasně. Orli věděli, že pokud vyhrají, tak svému soupeři utečou na pětibodový náskok. Povedlo se, a právě pět bodů nyní Orlovou dělí od baráže.

Pelhřimov přijel s velmi úzkým kádrem, zato Orlová mohla využít i několika hráčů z vyšší soutěže. „Když máte celý útok z Chance ligy, tak je to hned znát,“ uznal kouč Darek Stránský. „Ale i když jich bylo málo, tak jsme k tomu přistupovali s pokorou. Musím ocenit kluky, že hráli velmi zodpovědně,“ dodal.

Orlovou poslal v sedmé minutě do vedení Kovařík a ještě před první sirénou se trefil Šmíd. Ve druhé třetině se prosadili Ballner s Konečným a dalších šest gólů Orli přidali v závěrečném dějství.

Domácí fanoušci se tak dočkali i vytoužené desítky. „Nepolevili jsme, a tak nám to tam napadalo,“ řekl Stránský. Orlová je tak před Pelhřimovem už o pět bodů a záchrana je rázem hodně blíž. „Věřím tomu, tohle byl klíčový zápas. Není to sice velký náskok, ale můžeme zvládnout i některé další zápasy,“ říká Stránský.

Nyní se Orlová chystá na středeční zápas s Hodonínem. „Kdybychom poskládali stejnou sestavu, tak šance odehrát dobrý zápas tady je. Ale uvidíme, koho tady budeme mít,“ uzavřel Stránský.