Orli na Hodonín neumí. Doma vysoko prohráli

Petr Sobol, 30.01.2019 Hokejisté Orlové na Hodonín letos ani počtvrté nestačili. A znovu schytali vysoký výprask, i když obraz hry tak jednoznačný nebyl. Hosté však byli efektivní a vyhráli 7:1. O jediný zásah domácích se postaral Štěpánek

30.01.2019 od 18:00

HC Orlová - SHK Hodonín 1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 51. Štěpánek (Cihlář) – 8. Matula (Růžička, Franek), 23. Finsterle (Dresler), 33. Matula (Růžička, Franek), 47. Matula (Franek, Mikéska), 56. Hložánek (Matějka), 57. Franek (Matula, Růžička), 60. Finsterle. Rozhodčí: . Vyloučení: 3:5, navíc Macuh (ORL) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 182.
Orlová: Svoboda (Irgl) - Janiczek, Tomis, Štěpánek, Šendera, Mrowiec, Spálovský, Szturc, Kropka – Ballner, Akhmetianov, Šmíd - Hovsepyan, Kovařík, Klíma - Konečný, Macuh, Cihlář, - Smrčka, Brodek, Pacoň.
Hodonín: Kubáň (Štěpanovský) – Dresler, Šaršok, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík – Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Benýšek, Růžička, Franek, Matula, Jurča.
Orli do zápasu naskočili prakticky v totožné sestavě, v jaké v sobotu přejeli deseti góly Pelhřimov. V bráně se znovu objevil Svoboda, jenž vychytal svou první nulu v sezoně, tentokrát to byl ale on, kdo jako první lovil puk ze své sítě. Už v osmé minutě jej překonal Matula.

Orlová si v zápase vytvořila několik velkých šancí, problém ale byl v produktivitě. Naopak hodonínští byli hodně efektivní a trestali z přečíslení. Ve druhé třetině tak udeřili dvakrát a rázem vedli už o tři branky. „Do moc šancí jsme je nepouštěli, ale sami jsme selhali v koncovce. Je to škoda, zápas mohl vypadat jinak,“ uvědomoval si domácí kouč Darek Stránský.

Hodonín přidal ve třetí třetině další gól a až poté se poprvé prosadili i Orli, když v 51. minutě snížil Štěpánek. „Doufal jsem, že se nám podaří přidat ještě nějaký gól a zápas dohrajeme lépe, ale udělali jsme hrubky a nabídli jsme jim další branky,“ věděl Stránský.

Hodonín v poslední pětiminutovce udeřil třikrát, Kovařík navíc v závěru neproměnil trestné střílení, a tak Orli padli výsledkem 1:7. „Herně to dnes nebylo vůbec tak špatné jako výsledek, odehráli jsme s nimi lepší zápas než minule, ale zase jsme vysoko prohráli,“ poukázal Stránský na tři předešlé porážky od Hodonínu, který Orlovou letos porazil 7:3, 8:0 a 10:2. Dobrou zprávou však je, že padl i Pelhřimov, před kterým si tak Orlová udržela pětibodový náskok.