01.10.2010

SHK Hodonín - HC Orlová 3:4 (1:1, 0:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 20. Vrba (Zelinka), 48. Smetana (Pekár), 55. Vrba (Konečný) - 13. Matějíček (Malík), 42. Ovčaří (Hanus), 43. Malík, 50. Bazgier (trestné střílení). Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Hodonín: Šurý (Jež) - Miklík, Nekoranec, Mokráň, Hlavačka, Ivan - Zelinka, Pelikán, Konečný - Smetana, Pekár, Vrba - Zháňal, Koubek, Navrátil - Běloch, Opavský.
Orlová: Klepáč (Novák) - Ovčaří, Hanus, Ručka, Fábry, Szajter, Matušinský, Musil, Gančarčík, Malík, Ondrek, Šebek, Vojtek, Matějíček, Burgel, Barnošák, Novák, Putniorz, Bazgier, Chudoba, Labaj.

Hosté vstoupili o utkání aktivněji a v první polovině úvodní třeřtiny byli jasně nebezpečnější. Golman Šurý musel být ve střehu zejména proti dvěma pokusům Szajtera a střelám Fábryho, Malíka a Šebka. Až v jedenácté minutě se prodrali do šance i domácí, ale Vrbův průnik zakončil zákrok Klepáče. Stejně tak si vedl v zápětí i Koubek.

Ve třinácté minutě se pět desítek domácích fanoušků dočkalo první branky, bohužel v síti SHK. Marek Matějíček vyjel od levého rohu, jeho první střelu sice Šurý betonem vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Když už to vypadalo, že první třetina skončí vedením Orlové, přihrál spoza branky Zelinka Lukáši Vrbovi, který z první trefil přesně do pravého horního růžku a srovnal na 1:1.

Druhá část začala přesilovkou Hodonína, ve které se sice žádná šance neurodila, ale těsně po návratu vyloučeného Putniorze se dostal ke střele kapitán Drtičů Zelinka a za hostujícímn brankářem zazvonila pravá tyčka. V páté minutě hráli přesilovku pro změnu hosté, ale paradoxně mohli sami, a to dokonce dvakrát, v početní výhodě inkasovat.

Ve 31. minutě upalovali dva hráči Orlové na jediného beka Hodonína. Miklík ale do přihrávky zasáhl skvěle a ani následnému pokusu o přistrčení před Šurého nedal zelenou. Tak jako patřila prví polovina druhé části domácím, byl závěr naopak plně v režii Orlové a nezměnila na tom nic ani další přesilovka Hodonína v předposlední minutě prostřední třetiny.

Záverečné dějství přineslo největší porci branek. Celkem se rozsvítilo brankové světlo hned pětkrát, ale pojďme pěkně popořadě. Po třech minutách hry nejdříve dorazil Jan Ovčaří, který dorazil střelu Hanuse za Šurého záda, po minutě a půl pak zauřadoval kapitán Orlové Tomáš Malík, který bezchybně zakončil svůl blafák a Orlová vedla po necelých třech minutách poslední třetiny 3:1.

V osmačtyřicáté minutě využili Drtiči přesilovku za faul Ručky. Peter Smetana dorazil Pekárovu střelu za Klepáčova záda. Orlové ale vrátil dvoubrankové vedení deset minut před koncem precizním zakončením trestného střílení Vojtěch Bazgier. Mladí Drtiči zabrali, ale stačili už jen snížit zásluhou Lukáš Vrby, který poslal puk Klepáčovi mezi betony. Orlová tak v Hodoníně vyhrála těsně 4:3.