Juniorka Olejářů v Šumperku neskórovala a prohrála 0:3

Jaroslav Svoboda, 08.10.2010 Š u m p e r k - Na led jednoho z favoritů soutěže zamířili orlovští junioři, aby se pokusili obrat ještě nedávného účastníka extraligy o body. Nicméně Šumperk byl po celé utkání lepším týmem a hlavně díky Janu Klepáčovi v brance zůstal přijatelný výsledek až do poslední sirény zápasu. Mladí Draci vedli již od osmé minuty, kdy se trefil Lukáš Drtil. Naši kluci pak drželi naději až do posledních minut, jenže v 58. minutě se trefil zkušený Svatopluk Měrka a při následné power-play pečetil na konečných 0:3 svou druhou trefou v utkání Lukáš Drtil. Šumperk po zásluze přehrál naše juniory 3:0.

08.10.2010

Draci Šumperk - HC Orlová 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. L. Drtil (Prokopec, Holinka), 58. Měrka (T. Drtil), 60. L. Drtil (T. Drtil). Vyloučení: 5:8, navíc Ručka (ORL) 5 + do konce utkání, Musil (ORL) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 0:0, 3:0.
Šumperk: Kulhavý - Řezáč, Holinka, Sóos, Kohout, L. Drtil, Galuška, Prokopec, Hlavsa, Svoboda, Stejskal, Vejchoda, Cink, T. Drtil, Skoumal, Měrka, Provaz, Gewiese, Navrátil, Feledik, M. Horváth
Orlová: Klepáč - Ovčaří, Lelkeš, Hanva, Ručka, Fábry, Szajter, Matušínský, Musil, Gančařík, Malík, Ondrek, Šebek, Vojtek, Matějíček, Burgel, Barnošák, Bazgier, Putniorz, Chudoba, Labaj

Šumperští hokejisté patří ke smetánce ligy juniorů, v kádru mají dostatek hráčů se zkušenostmi i ze seniorských soutěží. Což se nakonec na konfrontaci obou týmů podepsalo.

Mladí Draci vedeni Kamilem Skoumalem začali od úvodních minut aktivně, avšak výpad Cinka, který byl v prvních okamžicích zápasů asi nejnebezpečnější, zadáci Olejářů na poslední chvíli zastavili. Následně si hosté zahráli první přesilovku a domácí gólman Kulhavý se musel činit při střelách Szajtera a Matušínského, v obou případ si počínal úspěšně. A tak se domácí dočkali pár vteřin po návratu potrestaného Řezáče na led. Po ose Holinka - Prokopec se k zakončení dostal Lukáš Drtil. Domácí forvard se nemýlil a otevřel skóre. V desáté minutě mohl tentýž hráč zvýšit náskok Draků, ale trefil pouze ruku Klepáče.

Rostoucí tlak domácích tlumil výtečný Klepáč, který nejprve zlikvidoval pokus Holinky a v 14. minutě skvěle vychytal Cinka. Brankář Olejářů se musel ohánět až do konce třetiny, ovšem pokusy Prokopce, Holinky či v samotném závěru i Galušky k další domácí brance nevedly.

Kde domácí skončili v první dvacetiminutovce, začali i tu druhou. Již po patnácti vteřinách zkoušel tečovat Navrátilovu ránu Cink, ale neúspěšně. Srovnat pak mohl Šebek, jenže těsně minul klec Kulhavého. V polovině utkání musel Klepáč řešit další závar ve vlastním brankovišti, domácí i přes veškerou snahu za jeho záda kotouč nedostali. Po faulu na Galušku dostal vyšší trest ve 32. minutě hostující Ručka a Draci mohli těžit z pětiminutové přesilovky, navíc podpořené dalším dvouminutovým trestem - tudíž 120 vteřin trvající výhodou 5 na 3. Šumperk také hosty zatlačil do drtivé defenzívy, ovšem střelecky vyhořel. Hlavně Tomáš Drtil neproměnil dvě obrovské šance. A když v předposlední minutě třetiny neskóroval u prázdné branky ani syn trenéra Draků Michal Skoumal, zůstával stav nezměněn i po druhé třetině.

V úvodu třetí třetiny se mohli naši hráči dočkat srovnání stavu. Kulhavý několikrát zasahoval i se štěstím, jenže odolal. Bohužel výhodu přesilové hry, kterou Olejáři dostali po faulu Cinka, ukončil zbytečný zákrok Jakuba Musila, za který dostal vyšší trest 2+2 minuty a bylo po výhodě. Draci se také dostali zpět do tempa, paradoxně ale již v přesilovce mohli Šumperští inkasovat. Kulhavý zachyboval v rozehře, čehož naši hráči bohužel nedokázali využít. Srovnat mohl i Vojtek, ani on však jedenáct minut před koncem třetiny na Kulhavého nevyzrál.

Během pár vteřin se k brance tlačil i Šumperk, Prokopec ale brejk nezužitkoval a Skoumal opět tváří v tvář Klepáčovi vyhořel na výtečném orlovském brankáři. Udeřit mohlo i na druhé straně, Kulhavý však bruslí na poslední chvíli vyrazil kotouč z branky. Očekávaný nástup hostů do závěru zápasu odstartoval Matušínský, jehož ránu Kulhavý pokryl, a chvíli poté ukončil Měrka. Ten dotlačil do sítě vyraženou střelu Tomáše Drtila a domácí vedli rázem o dvě branky a značně se přiblížili výhře. Tu potvrdili při závěrečné power-play, kdy kotouč do prázdné branky poslal Lukáš Drtil, který tak zaznamenal druhý gól v utkání.