B tým doma nestačil na Horní Benešov. Prohrál po nájezdech

Petr Sobol, 29.09.2013 Po sobotní výhře druholigového mužstva Orlové na ledě ostravské Poruby do nové sezony vstoupil i B tým, který načal pouť krajským přeborem. Na úvod doma přivítal silného soupeře z Horního Benešova, který si domů odvezl dva body.

29.09.2013 od 17:00

HC Orlová - TJ Horní Benešov 2:3 sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Ciupa (Grepl, Csobok), 38. Grepl (Ciupa, Hanzl) – 32. Bensch (Palinčák), 36. Bensch (Hejhal), rozhodující sn. Fraš. Vyloučení: 5 + Novák 10 min OT - 7. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Orlová: Kolář (Seifert) – Frait, Dubnický, Řegoš, M. Novák, Zamecznik, Vysloužil, Kanaloš, Csobok, Hanzl, Ciupa, Fábry, Plášek, Šustek, Tatarčík, Pavlát, Klečka, Grepl, Kotásek, Ondrek, Pytlík.
Horní Benešov: Vlašánek (Marušák) – Hejhal, Vaněk, Pělucha, Bensch, Kovalovský, Palinčák, Přibyla, Lhotský, Fraš, Trubca, Jadřníček,
V posledních dvou letech Orlová krajský přebor vyhrála, druhou ligu si ale sportovní cestou nezajistila. Přesto Orli nakonec postoupili o stupínek výše, „druhý“ tým ale zůstal v krajském přeboru. Nyní pod vedením Petra Česlíka načal novou sezonu.

Pro řadu lidí byla velkou záhadou sestava. V té se však objevila řada hráčů z loňského týmu. Proti Hornímu Benešovu vyjeli na led Fábry, Grepl, Ciupa, Kotásek, Kanaloš, Hanzl či Michal Novák. Ti sehráli velmi vyrovnaný duel, ve kterém padaly branky ve druhé třetině.

Po půlhodině hry se dostali do vedení hosté, vzápětí ale odpověděl Jakub CIUPA. Po pár minutách zase bylo vše jinak. Podruhé se trefil Bensch a Horní Benešov opět vedl. Znovu však jen krátce. Tentokrát dokázal srovnat Vít GREPL.

Ve třetí části žádný gól nepadl, stejně jako v prodloužení. A tak klání dospělo až k nájezdům, ve kterých se štěstí přiklonilo na stranu hostí. Vítěznou branku vstřelil Fraš. Orlová tak na úvod sezony získala bod.