Orlí B tým zvládl vyhrocené derby a porazil Karvinou

Petr Sobol, 29.10.2013 Pondělí patřilo očekávanému derby mezi Orlovou a Karvinou. Ta se loni stala jediným týmem, který dokázal Orly porazit na jejich cestě krajským přeborem a i nyní přijela do Orlové v roli favorita. SK bylo v čele tabulky a dosud neprohrálo jediný zápas. Orlovský B tým se ale semkl, předvedl bojovný hokej, dvakrát dokázal vyrovnat a nakonec brankou Víta Grepla strhl vyhrocenou podívanou ve svůj prospěch.

28.10.2013 od 17:00

HC Orlová - HK Baník Karviná 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Plášek (Grepl), 35. Pavlát (Klečka, Hanzl), 51. Grepl (Maczurek, Fišera) – 9. Luka (Foltýn), 32. Foltýn sn.. Rozhodčí: . Vyloučení: 10:10, navíc Kytka (KAR) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Orlová: Urbánek (Kolář) - Hanzl, Šustek, Kotásek, Pavlát, Regoš, Vysloužil, Klečka, Zámeczník, Poštulka, Frait, Plášek, Grepl, Fišera, Maczurek, Kanaloš, Ondrek, Csobok, Dubnický.
Karviná: Volf (Waclawik) - Burgel, Milch, Novák, Vaštík T., Hublík, Foltýn, Opravil, Vaštík D., Zakuťanský, Kytka, Kasperlík, Ovčařík, Rosůlek, Malík, Barnošák, Juhasz, Luka, Niedoba.
Karviná přijížděla na orlovský led v roli lídra tabulky a taky pořádně nabuzená. Nebrala nic jiného, než vítězství. Jenže tvrdě narazila. Domácí tým předvedl bojovný výkon a zaslouženě získal všechny body. Skóre sice v úvodní třetině otevřel hostující ostrostřelec Vladimír Luka, ve 28. minutě ale srovnal Dominik Plášek. Nerozhodný stav však dlouho nevydržel. Tomáš Foltýn totiž proměnil trestné střílení. To ale bylo naposledy, co se hosté prosadili. Po třech minutách vyrovnal Jiří Pavlát a v závěrečné třetině rozhodl o těsné výhře Vít Grepl. Tři body z derby tak zůstaly v Orlové.