Béčko v derby na Karvinou nestačilo

Tomáš Salamon, 12.01.2014 Kromě prvního týmu sehráli v sobotu své utkání i hráči B týmu. Na ledě lídra tabulky z Karviné však nedokázali být tak úspěšní, jako druholigový mančaft a vrátili se bez bodu.

11.01.2014 od 17:00

HK Baník Karviná - HC Orlová 5:2 (1:0,2:1,2:1)

Branky a nahrávky: 18. Hublík (Rosůlek), 35. Rosůlek (Bürgel, Novák), 39. Luka (Malík), 43. Luka (Rosůlek, Volf), 53. Rosůlek (Novák) - 34. Kanaloš, 59. Kotásek (Mihal, Dýrr).
Karviná: Volf (Surovec) - Bürgel Radoslav, Divoký Michal, Hublík Jindřich, Juhász Jakub, Kalus Dominik, Kasperlík Martin, Kytka Martin, Luka Vladimír, Malík Tomáš, Milch Radek, Novák Michal, Opravil Ladislav, Ovčaři Jan, Rosůlek Lumír, Tkáč Tomáš, Vaštík David, Vaštík Tomáš, Zakuťanský Michal,
Orlová: Kolář (Ferčák) - Hanzl Jakub, Maczurek Adam, Kotásek Jan, Dýrr Filip, Poštulka Tomáš, Šindler Robert, Řehulka Josef, Pavlat Jiří, Mihal Patrik, Fišera Jan, Ondrek Martin, Kanaloš Jiří, Šustek Jan, Vysloužil Pavel, Regoš Robin, Dubnický Aleš
V první třetině museli diváci na gól dlouho čekat, ale nakonec se dočkali. Ke smůle našich barev to byl Jindřich Hublík, který zužitkoval Rosůlkovu přihrávku a poslal Karvinou do vedení. Ve druhé části to také nevypadalo na to, že by měly přijít brankové hody, ale nakonec jsme se gólů dočkali. Ve čtyřiatřicáté minutě se po sólové akci v oslabení prosadil Jiří Kanaloš, ale Karviná s odpovědí neotálela. Ještě sekundu po vypršení téže přesilovky se prosadil Lumír Rosůlek a krátce před sirénou navyšoval Vladimír Luka.

Pokud měli Orli v plánu se ve třetí třetině ještě porvat o výsledek, tak jim je hned z kraje poslední části zhatil přesilovkovým gólem opět Luka a už bylo prakticky rozhodnuto. Aby toho nebylo málo, tak se ještě v oslabení o deset minut později prosadil Rosůlek a to byl definitivní konec. Orlová sice ještě stihla minutu a půl před koncem snížit zásluhou Jana Kotáska, ale bylo jasné, že nárok na bodový zisk z ledu lídra tabulky Orli neměli.