Mladší dorostenci rozdrtili Poprad!

Tomáš Salamon, 23.08.2014 Dnes odehráli své přípravné utkání proti slovenskému Popradu mladší dorostenci. Vedli si výborně a emočně vypjatý zápas zvládli lepe i po psychické stránce, z čehož dokázali vytěžit vítězství 9:3.

23.08.2014 od 10:00

HC Orlová - HK Poprad (SK) 9:3 (2:1,2:1,5:1)

Branky Orlová: Potočný 2x, Piš 3x, Benda, Schwitalla, Nytra, Telega. Nahrávky Orlová: Benda, Potočný 2x,Schwitalla,Bymbula,Telega,Nytra. Branky Poprad: Figura, Krempaský, Pavlov. Nahrávky Poprad: Petrás, Figura 2x. Vyloučení: 13:11. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3, 9:3.
Orlová: Málek (30. Banot) - Klus, Schwitalla, Benda, Nytra, Šolc - Přeček, Čempel, Kaleta, Potočný, Bambula, Piš, Antoš, Jeziak, Telega
Poprad (SK): Paciga (Martinka) - Valigura, Točoň, Kolesár, Ščurka, Figura, Česánek, Hohol, Šoltěs, Krigovský, Petrás, Dlugolinský, Hodorovič, Krempaský, Pavlov, Semaňák, Mick, Ruran, Frančák, Jevoš, Petrilák
Orli měli do zápasu velmi rychlý nástup. Už po minutě hry otevřel skóre Matěj Potočný, ale naši kluci si vedení nechali vzít. Ve třetí minutě vyrovnával Figura. Pokračovalo se opatrným tempem, ale orlovští měli převahu z níž vytěžili vedoucí gól Daniela Piše, na který hosté v první třetině nedokázali odpovědět.

A nevedlo se jim to ani v té druhé. Na rozdíl tří branek jim náš tým odskočil zásluhou Ondřeje Bendy a Daniela Piše. Soupeř korigoval těsně před koncem druhé třetiny na 4:2 gólem Krempaského. Ten překonal už Václava Banota, který v půli zápasu plánovaně vystřídal Romana Málka, syna stejnojmeného slavného otce.

Pokud tento gól pro Poprad znamenal záchvěv naděje na dobrý výsledek, pak tuto naději krátce po přestávce uhasil Daniel Piš, který skompletoval hattrick. Záhy zvedl ruce nad hlavu znovu Matěj Potočný a po něm ještě Marek Schwitalla a Denis Telega. Soupeř se ještě připomněl gólem Pavlova, ale Ondřej Nytra je dalším zásahem opět uzemnil a stanovil tím konečný výsledek 9:3. Naším borcům gratulujeme a přejeme jim, aby se takto dařilo i v sezóně.