Po dvou týdnech zase doma. Olejáři jdou na Vsetín i s Ivanem

Petr Sobol, 25.11.2010 Orlová - Dlouhé čekání orlovských příznivců na utkání svých miláčků je konečně u konce. Olejáři se po dvou týdnech představí na svém stadionu, aby se poprali o další body do tabulky s hokejisty Vsetína. Ti v posledním období nezažívají příliš povedené výsledky a všichni věříme, že svou sérii porážek nepřeruší ani v Orlové. Té se po šestizápasovém trestu vrací do sestavy Marek Ivan.

Tento článek patří k zápasu ORL - VSE 7:2

Svěřenci trenéra Aleše Flašara zažehnali drobnou krizi z před měsíce a čtyři duely v řadě vyhráli. Minulou sobotu však přišlo klopýtnutí a z Nového Jičína si Orlová přivezla porážku 2:4. I když David Mikšan dvěma trefami stáhl náskok 0:3, v závěrečném power play Novojičínští zasadili definitivní úder.

Hokejisté Valašského hokejového klubu, kteří se pyšní velmi bohatou a úspěšnou hokejovou historií, se v poslední době s formou moc nepotkali. Pocit z výhry nepoznali už tři zápasy v řadě. Z posledních sedmi zápasu Vsetín dokázal porazit jen Uherské Hradiště. V minulém kole nestačil na svém ledě na hokejisty Přerova a i proto se dá očekávat, že Orlová by měla zase naplno bodovat.

V posledním zápase Valachů se dvěma trefami blýskl Robin Ševčík. Tím si připsal svou třetí a čtvrtou branku, stejný počet má také na kontě asistencí, díky čemuž je třetím nejproduktivnějším forvardem. I to svědčí o faktu, že Vsetín zatím nepodává takové výsledky, jaké by chtěl a zaostává za očekáváním. Jasným důkazem je jedenácté místo a pouhých jednadvacet bodů ze třinácti duelů.

V čele kanadského bodování našeho soupeře je Daniel Vaněk, který má bilance 5+5. O dvě asistence méně si připsal Marek Dubec. Nejproduktivnější obránce má Vsetín dva. Avšak Pavel Zavrtálek i Spitzer Zbyněk mají na svém kontě jen čtyři body. Mezi třemi vsetínskými tyčemi má své místo Lukáš Plšek, jehož bilance není příliš lichotivá – 3,6 inkasovaných branek na zápas.

Ve vedení Vsetína došlo tento týden ke změnám. Funkci jednatele klubu opustil Stanislav Pavelec, kterého nahradil Vlastislav Palatý. Ke změnám došlo i v sestavě. Na Slovensko zamířil Marek Dubec, z Přerova posílil kabinu na mladý Radek Holík. Ten se v Orlové představí, naopak nepřijedou zranění Zelenka, Kapr a Rapant.

To Olejářům se po šestizápasovém distanci vrací do sestavy Marek Ivan. Ten si i přes dlouhou pauzu udržel pozici nejproduktivnějšího hráče, proti Vsetínu bude chtít svou bilanci 12+8 ještě určitě vylepšit. Svá konta budou chtít určitě vylepšit i Studený, Grygar, Valchař, Mikšan, Holuša či Luka, který v Novém Jičíne zůstal poprvé od svého příchodu bez bodu.

Ukázat se bude chtít také kapitán Miroslav Javín, který prožil se Vsetínem jeho nejúspěšnější éru. Nyní však válí v Orlové, kde s patnácti body patří mezi nejlepší zadáky ligy. Stejně jako Flašar, Štefanka a další. Premiéru si před domácím publikem odbude zkušený obránce David Galvas.

Olejáři hrají po dvou týdnech doma. Nenechte si proto jejich duel se Vsetínem ujít a přijďte orlovské hokejisty v sobotu povzbudit v co nejhojnějším počtu. Duel s bývalým mnohonásobným králem extraligy startuje v sobotu od 17 hodin.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Orlovou a Vsetínem u sázkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.25, na remízu je kurz 5.50, pokud věříte Vsetínu, je na něj vypsán kurz 6,70.