Vrchol sezony je tady! Co čekat od soupeře?

Tomáš Salamon, 24.03.2016 Základní část je již definitivně minulostí a nezadržitelně se blíží vrchol sezóny v podobě kvalifikace o druhou ligu. Všichni jsme už napjatí a těšíme se na to, až budeme Orlům držet pěsti při cestě za vysněným postupem proti Velkému Meziříčí. Jenže co od soupeře čekat? Sedm let jsme jej neviděli v akci a za tu dobu se muselo hodně změnit.

Tento článek patří k zápasu VEL - ORL 6:4
Horácký hokejový klub do sezóny nevstoupil příliš dobře a v úvodu sbíral jednu porážku za druhou. Postupem času se však svěřenci Radovana Vondráčka dostali do dobré pohody a v základní části skončili čtvrtí s pouhou čtyřbodovou ztrátou na první Velkou Bíteš. Nástavbu pak jednoznačně ovládli když vyhráli sedm zápasů z osmi. Ve čtvrtfinále si pak poradili 2:1 na zápasy s Kroměříží, v semifinále na utkání přehráli Boskovice 2:0 a ve stejném poměru zvládli i finále s Uherským Ostrohem.

Složení týmu

Produktivitu ovládl Lukáš Dostál, který nastřídál 38 bodů a se sedmnácti góly je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Dostál zároveň okusil 1. ligu v Třebíči a stabilně hrával 2. ligu za Velké Meziříčí, Pelhřimov nebo Moravské Budějovice. Orlovští obránci se budou muset mít na pozoru i před Davidem Křenkem (15+21), Michalem Krčkou (14+18), Lukášem Sobotkou (14+18) nebo Filipem Střechou (11+13). Obrana se opírá o ofenzivního beka Pavla Ambrože nebo zkušené borce Václava Vondráčka a Kamila Šerého. Branku hájí dlouholetá opora Velkého Meziříčí sedmadvacetiletý Jiří Šťourač, který však často místo v kleci přenechává osmnáctiletému mladíkovi z jihlavské juniorky Janu Brožovi.

Produktivita hráčů v základní části

Poslední vzájemný zápas

8.3.2009 HHK Velké Meziříčí - HC Orlová
Na vzájemné měření sil došlo před více než sedmi lety a pochopitelně to bylo ještě v době, kdy byly oba celky druholigové. Šlo o poslední (46.) kolo ročníku 2008/09 a Orli z něj vyšli jako poražení.

Obě strany mají ve svých týmech ještě několik pamětníků tohoto zápasu. Například zmíněný Lukáš Sobotka nám nasázel dva góly a na oba mu přihrál Lukáš Dostál. Kromě nich tehdy na soupisce figurovali i Petr Vlašín nebo Dalibor Pálka, kteří oba v zápase asistovali. To svědčí o tom, že soupeř má stejně jako Orlová zdravé jádro hráčů, kteří byli schopní táhnout tým i ve vyšší soutěži.

Ze současné soupisky Orlové si tehdy zahráli například Jan Sznapka, Vít Grepl nebo Jakub Hanzl a samozřejmě také nestárnoucí nestor Radim Góláb. Jediný, kdo však promluvil do statistik utkání byla současná orlovská dvojka David Kolář. Ten inkasoval čtyři góly za osmadvacet minut a přenechal své místo v brance Janu Unzeitigovi.

Branky a nahrávky: 2. Láznička (Konta, Vlašín), 13. Kunstmüller (Stráňovský, Bula), 23. Sobotka (Dostál), 28. Sobotka (Dostál, Pálka) - 13. Škatula (Urbánek, Samiec), 30. Potočný (Škatula), 52. Škatula (Potočný) Vyloučení: 5:4
Využití: 0:0
V Oslabeni: 0:0 Diváci: 190 Rozhodčí: