Orli míří na led zlepšujících se Vysokoškoláků z Brna

Petr Sobol, 14.12.2010 Podle postavení v tabulce to vypadá jako jasný zápas. Třetí Orlovou čeká duel na ledě jedenácté Techniky Brno. Ale pozor! Vysokoškoláci se v posledních zápasech zvedají, jejich výkony jsou lepší a tak Olejáře určitě nečeká snadná práce. Přivezou si do tabulky další tři důležité body?

Tento článek patří k zápasu TEC - ORL 4:3

Před sezonou byla Technika Brno pasována na černého koně soutěže. K tomu měl pomoci nový trenér Petr Kaňkovský, který má k ruce hned několik zkušených jmen. Jak ale začátek sezony ukázal, Vysokoškoláci tato očekávání nesplnili. Toho využila také Orlová, která ve svém jedenáctém zápase snadno porazila Techniku 3:0.

Celku neprospíval ani fakt, že své domácí zápasy hrál v azylu v Rosicích. Nyní už však Technika působí v komplexu za Lužánkami, kam Olejáři míří. Před sebou však nemají lehkého soupeře, Technice se v posledních duelech daří. Bilance z posledních šesti duelů? Tři výhry a tři prohry. Jako poslední si Vysokoškoláci přivezli cenný bod z půdy Valašského Meziříčí. Ve druhé polovině listopadu jim prodloužení vyšlo lépe a zdolali v něm na domácím ledě Havířov. A to má posloužit pro Flašarovy svěřence jako varovný signál.

Technika Brno není celkem, který by se měl podcenit. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kamil Rajnoha, který má na kontě jedenáct branek a devět asistencí. K oporám patří také Odehnal, Mráz či největší letní posila Barus. V defenzivních řadách nejvíce vyniká devítibodový Strýček. Velkou oporu mají Vysokoškoláci v brance, kde si svou pevnou pozici drží výborně chytající Ondřej Jirkův, který Techniku nejednou podržel.

Olejáři v pátečním duelu s Břeclaví dali zapomenout na porážku z Prostějova, ale svým výkonem dlouho nenadchli. Proti Lvům zabrali až poslední třetinu, kdy otočili stav z 3:5 a nakonec se radovali po výhře 7:5. V tomto zápase se po delší době dostal mezi tři tyče Dušan Šafránek a proto je otázkou, kdo dostane přednost na ledě Techniky.

Šanci určitě dostane i David Samiec, který proti Břeclavi odehrál svůj letošní nejlepší zápas a s dvěma trefami se stal hvězdou zápasu. Už na hranici osmadvaceti bodů se dostal nejproduktivnější Olejář Marek Ivan. Vladimír Luka přidal svou jedenáctou branku v devíti duelech. Proti Lvům si své statistiky nakonec vylepšili všichni forvardi, co do zápasu zasáhli. V kanadském bodování beků poprvé nahradil na čele Miroslava Javína Patrik Flašar, který hraje v posledních duelech výborně a připsal si svůj již šestnáctý kanadský bod.

Uvidíme, kdo své statistiky rozšíří ve středečním duelu. Další souboj o důležité body do tabulky začíná v 18 hodin a všichni věříme, že Olejáři navážou na poslední třetinu z minulého duelu a stejně si poradí i s Vysokoškoláky z Techniky Brno.

Sestavy týmů v minulém zápase:

VSK Technika Brno: Jirkův - Habrovec, Košecký, Zapletal, Babic, Žalud, Strýček, Vojsovič, Mráz, Bělohlávek, Jelínek, Brzobohatý, Benýšek, Odehnal, Rajnoha, Nekvasil, Kaňkovský, Šedý, Šrámek

HC Plus Oil Orlová: Šafránek(Gleich) - Samiec, Grygar, Goláb, Mikšan, Blatoň, Sznapka, Urbánek, Holuša, Galgonek, Vnenk, Luka, Galvas, Valchař, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín

Minulý vzájemný zápas -11.kolo, středa 20.10.2010

HC Plus Oil Orlová - VSK Technika Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0).

Branky a nahrávky: 10. Mikšan (Kraft), 14. Javín (Ivan), 39. Grygar (Javín). HC Plus Oil Orlová: Šafránek - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Novák, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Kraft, Vnenk, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka. VSK Technika Brno: Jirkův - Žalud, Habrovec, Vojsovič, Babic, Úlehla, Strýček, Matouš, Barus, Rajnoha, Brzobohatý, Benýšek, Odehnal, Mráz, Bělohlávek, Česnek, Šedý, Fára.