V dalším kole nadstavby jedeme vrátit porážku Novému Jičínu

Petr Sobol, 15.01.2011 Orlová - Nadstavbová část se nezastavuje a pokračuje ve svém tempu. Olejáře po úspěšné premiéře s Přerovem čeká druhý zápas. Opět se ale nebude jednat o nic lehkého. Orlovští hokejisté míří na led Nového Jičína, kde jsou sice favority, ale v posledním duelu na tomto ledě padli.

Tento článek patří k zápasu NJI - ORL 5:7

Nadstavbovou část začali Olejáři výhrou nad Přerovem. Zubři ale svou kůži nedali lacino, především díky gólmanu Tihlářovi dlouho vedli. Až v poslední třetině Olejáři rozhodli o své, nakonec jasné, výhře a důležitý zápas vyhráli 5:2.

To Nový Jičín hrál podobný zápas, ale se smutným koncem. Poté, co na konci základní části doma porazil Havířov, zavítal na led stejného soupeře i v prvním kole nadstavby. Dlouho to vypadalo, že by si Nový Jičín mohl připsat skalp AZetu podruhé v řadě, ale v poslední třetině domácí zabrali a vyhráli 7:5.

Tento výsledek ale svědčí o jediném – Nový Jičín nebude snadný soupeř. Z branky svůj tým vede spolehlivý gólman Šrámek, v útoku zase ostrými pálí Vrdlovec, který k patnácti trefám zaznamenal pětadvacet asistencí. Nejlepším střelcem je sedmnásctigólový Macháček, o gól méně dal Gebauer. Také obrana našeho sobotního soupeře nabízí kvalitní jména.

To ale nic nemění na faktu, že Flašarovi svěřenci jedou do Nového Jičína coby favorité. V čele kanadského bodování Orlové se nic nezměnilo, ve středu si připsal další gól nejlepší kanonýr Luka. Naopak hře prospěla výměna Studeného k Ivanovi za Valchaře, který se posunul k Samiecovi a Holušovi, což hodně ovlivnilo vývoj zápasu. Samiec ale do Nového Jičína nepojede.

Stejně jako Galvas, který se při vítězném duelu se Šumperkem zranil a ještě není připraven. Proti Přerovu odchytal velmi povedený zápas Šafránek a vypadá to, že i nyní dostane v brance přednost. Orlovou ale nečeká nic jistého. V listopadu stejný soupeř zastavil vítězné tažení Moravce, který hraje ve výborné pohodě, a spol., když v domácím prostředí vyhrál 4:2.

Olejáři tak mají co vracet. V sobotu od 18:00 se hraje v Novém Jičíně o důležité body do tabulky a vy můžete být u toho. Pokud se nevydáte na stadion našeho soupeře, můžete sledovat online zápas a pomoct alespoň na dálku Orlové ke třem bodům.