Už bylo na čase ukázat, že jsme lepší, říká Saša Hegegy

Petr Sobol, 24.01.2011 Konečně, oddychli si orlovští fanoušci. Olejáři v sobotu pokořili rivala z Havířova, na jehož ledě před báječnou kulisou, o kterou se hodně postarali také příznivci Orlové, vyhráli po boji 4:3. A nutno dodat, že zaslouženě. K důležitým třem bodům, které Orlovou dostaly na druhé místo právě před Havířov, hodně pomohla také opora zadních řad Alexandr Hegegy. Ten si výhru pořádně užil a věří, že vítězná série Orlové jen tak neskončí.

Tento článek patří k zápasu HAV - ORL 3:4

Tak to konečně vyšlo. Na třetí soutěžní pokus jste Havířov porazili. Byla radost velká?

Určitě, od začátku sezóny jsme s nimi pár zápasů odehráli, ale i když to byly zápasy velmi dobré, nepovedlo se nám žádný vyhrát. A vzhledem k tomu, že je to náš největší rival, bylo už na čase ukázat, že jsme lepší tým než oni. Proto i radost z výhry byla asi i o něco větší než obvykle.

Od začátku jste byli lepším týmem. Přesto se Havířov dotáhl a srovnal. Báli jste se v té době, že by zápas mohl otočit?

Je těžké s nimi hrát. Ten tým je v obrovské euforii a nemá co ztratit, tudíž nikdy nevíte, co se stane. Takže samozřejmě, že tam i malé obavy mohly být, ty však ihned utnul Filip Štefanka.

Souhlasíte, že jeho branka zápas definitivně rozhodla?

Ten gól byl zlomový. Kdo ví, jak by třetí třetina vypadala, kdyby se do ní šlo za stavu 3:3.

Ještě ve druhé třetině jste vedli o dvě branky. Čím to, že jste Havířov nechali tak srovnat?

Oba góly jsme dostali v početní nevýhodě, takže jsme prostě asi měli méně faulovat a když už, tak pak lépe bránit ta oslabení. (pousměje se)

Jak jste zápas viděl vy z pohledu obránce?

Pro nás obránce to nebyl lehký zápas, asi jako každý. Havířovští útočníci jsou většinou mladí a draví kluci, proto není jednoduché je ubránit. Víceméně jsme to ale nakonec nějak zvládli.

Co říkáte na atmosféru? Jak vám pomohli orlovští fanoušci?

Atmosféra v utkáních s Havířovem je vždy skvělá a já jsem se na ní moc těšil. A jsem rád, že i orlovští fanoušci se nenechali zahanbit a skvěle nás hnali dopředu, což nám určitě pomohlo.

Byla po zápase radost v kabině o to větší? Prožíváte i vy derby více než ostatní zápasy nebo je to jen mezi fanoušky?

Jak jsem řekl, radost byla o něco větší. Protože porazit Havířov, ještě na jeho ledě, je opravdu skvělé a toužili jsme po tom od začátku sezóny. Rivalita tam určitě je, ale řekl bych, že větší je asi mezi fanoušky, protože nejsem jediný, kdo v Havířově zná spoustu kluků. Ale samozřejmě je vždy příjemné kamaráda porazit. (směje se)

V zápase se často vylučovalo. I když někdy se vůbec nemuselo, souhlasíte?

Sudí mohl některé situace řešit jinak. V play-off totiž špatně písknutý faul může mnohdy rozhodnout i o osudu celé sezóny...

Tři body zaznamenal David Moravec, který otevřel skóre. Ten boduje pravidelně v řadě. Projevují se naplno jeho zkušenosti?

David je skvělý hráč a rozehrál se k parádním výkonům. Určitě jsme všichni rádi, že máme v týmu hráče takového kalibru a jeho zkušenosti týmu hodně prospívají.

Poslední dva těžké zápasy výborně zvládl Michal Gleich. Cítíte se s ním v zádech bezpeční?

Já myslím, že máme v týmu tři výborné brankáře. Teď chytá Michal a jde mu to skvěle. Samozřejmě se nám pak hraje lépe, když víme, že je tam ještě on a naše případné chyby může ještě napravit.

Pět zápasů – pět výher v řadě. Jak tato série může být dlouhá?

Každá série jednou musí skončit, ale co takhle ji protáhnout až někdy do března?! Určitě se o to s kluky budeme snažit a věříme, že nás v tom podpoří i naši fanoušci, kteří přijdou v co největším počtu na naše domácí zápasy.